Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ξεκινά σήμερα η πολυεθνική αεροναυτική άσκηση Η «Μέδουσα 2020» παγώνει τον Ερντογάν

ε τεντωμένο σχοινί συνεχίζουν να βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο να δυναμιτίζει διαρκώς το κλίμα δέκα μόλις ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και ενώ οι κυρώσεις σε βάρος της βρίσκονται αυτή τη φορά πιο ενεργά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
H Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ, μόλις μία ημέρα πριν από τη λήξη της παράνομης ΝΑVΤΕΧ για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, απαιτώντας την αναστολή οποιασδήποτε στρατιωτικής δραστηριότητας σε 13 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Την ίδια ώρα, ισχυρό τείχος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα υψώνουν μέσω της πολυεθνικής αεροναυτικής άσκησης «Μέδουσα 2020» Ελλάδα, Αίγυπτος, ΗΠΑ, Γαλλία, Κύπρος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για την επιχειρησιακή εκπαίδευση των μελών της συμμαχίας που έχει συσταθεί προκειμένου να παρακολουθεί τις παραβατικές κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στρατιωτικοί αναλυτές ωστόσο εξηγούν ότι αυτή η «ΜΕΔΟΥΣΑ» μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο ισχυρό αντι-τουρκικό μπλοκ στην περιοχή, με τις δυνάμεις των χωρών που μετέχουν να στέλνουν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα συμμαχίας ενάντια στις αποσταθεροποιητικές δυνάμεις.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Τρίτης 1/12.

    

Απόψεις

randomness