Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ζήτημα “δημόσιας υγείας” - Γαλλία: Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο, η Γαλλία προχωρά στην απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία του δημοτικού και του γυμνασίου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας της χώρας.

Ο Ζαν Μισέλ Μπλανκιέ, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή που υπήρχε ωςπρόταση στο εκλογικό μανιφέστο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρον, θα ενθαρρύνει τους μαθητές να δραστηριοποιούνται έξω απότις σχολικές αίθουσες στη διάρκεια του διαλείμματος ενώ παράλληλα θα καταπολεμήσει φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού.

“Στη σημερινή εποχή τα παιδιά δεν παίζουν, είναι όλα μπροστά από ταsmpartphones και από εκπαιδευτικής άποψης αυτό αποτελεί πρόβλημα. Είναι σημαντικό τα παιδιά ηλικίας κάτω των επτά ετών να μη βρίσκονταιμπροστά από μια οθόνη τηλεφώνου”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος Υπουργός.

Οι μαθητές στη Γαλλία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά οι νέοι περιορισμοί θα τους εμποδίζουν να τα χρησιμοποιούν στη διάρκεια των διαλειμμάτων και του μεσημεριανού τους γεύματος.

Ο Μπανκιέ που περιέγραψε την απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν ως ζήτημα “δημόσιας υγείας” παραδέχτηκε ότι δεν έχουν ακόμη γίνειπροτάσεις ως προς τα πρακτικά ζητήματα της απαγόρευσης, όμως είπεότι μια λύση θα ήταν τα σχολεία να παρέχουν ειδικά αποθηκευτικάερμάρια όπου οι μαθητές θα μπορούν να αφήνουν τα κινητά τουςτηλέφωνα στη διάρκεια της ημέρας.

Η πρόταση της κυβέρνησης Μακρόν ισχύει μόνο για τα δημοτικάσχολεία και τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης , ενώ για τους μαθητές τουλυκείου η απαγόρευση δεν ισχύει, καθώς τους επιτρέπεται ναχρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι έφηβοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείςστα smartphones. Στις Ηνωμένες Πολιτείες συγκεκριμένα το 75% τωνεφήβων έχει κινητό τηλέφωνο, ενώ το 22% μπαίνει κατά μέσο όροδέκα φορές την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς ότι πρέπει να περιορίζουν τη χρήσηκινητών συσκευών σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας προκειμένου ταπαιδιά τους να μην εθίζονται στην ψηφιακή τεχνολογία και τα βιντεοπαιχνίδια.

 

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.