Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ”

Αναμφίβολα, το άγχος της ανατροφής ενός παιδιού είναι αυξημένο. Το ίδιο συμβαίνει όταν οι γονείς βρίσκονται σε αναζήτηση του κατάλληλου νηπιαγωγείου ή παιδικού σταθμού, που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη τόσο σε εκείνους όσο και στο παιδί, ομοιάζοντας με την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Τις ανησυχίες αυτές έρχεται να καθησυχάσει η κυρία Ζωή Σύψα-Παπαγεωργίου με τον παιδικό σταθμό-ιδιωτικό νηπιαγωγείο “Ουράνιο Τόξο”, προσφέροντας από το 2004 «ό,τι καλύτερο για το παιδί»!

Σαν ένας πολύχρωμος παράδεισος πλημμυρισμένος από παιδικές φωνές, το “Ουράνιο Τόξο” κάθε νέα σχολική χρονιά ανοίγει τις πόρτες του από τις 7 το πρωί για να καλωσορίσει τους μικρούς του φίλους, νέους και παλιούς, και να περάσουν όμορφες στιγμές δημιουργικής απασχόλησης.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, έκτασης 2,5 στρεμμάτων, στη θέση Αφράτη της συνοικίας των Γαλανέικων Λαμίας, το “Ουράνιο Τόξο” υποδέχεται και φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 2 έως 6 ετών. Στα τέσσερα (4) ειδικά διαμορφωμένα τμήματα, ανάλογα με την ηλικία τους οι μικροί μαθητές χαίρονται να μαθαίνουν νέα πράγματα που... για τους «μεγάλους» είναι απλώς δεδομένα!

Η κυρία Ζωή Σύψα-Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτρια του σχολείου, κατάγεται από τη Λαμία. Αποφοίτησε από το τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και είναι έγγαμη με δύο παιδιά. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της το 1997 και μέχρι το 2003 εργάστηκε ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και εκπαιδευτήρια, αποκτώντας την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία που την προετοίμασε κατάλληλα για να ανοίξει τη δική της «αγκαλιά» για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Με σοβαρή δουλειά και προσωπική παρουσία και διαπαιδαγώγηση η κυρία Σύψα-Παπαγεωργίου «χτίζει» ουσιαστική προσωπική επαφή με κάθε παιδί. Σε συνεχή συνεργασία με τους γονείς θέτει με υπευθυνότητα τις βάσεις για την μετέπειτα ζωή των παιδιών στο σχολείο, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση στο σχολικό περιβάλλον.

Εξίσου σημαντικός για το “Ουράνιο Τόξο” και την κυρία Σύψα-Παπαγεωργίου είναι ο τομέας της ψυχικής υγείας των παιδιών, ο οποίος υποστηρίζεται από ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, με στόχο την πρόληψη και επίλυση των μαθησιακών δυσκολιών και την καλλιέργεια της κοινωνικοποίησης.

Στις αρμοδιότητες του “Ουράνιου Τόξου” συγκαταλέγεται και η υγιεινή διατροφή των παιδιών βασισμένη στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής, με ειδικά διαμορφωμένο διαιτολόγιο σε συνεργασία με παιδίατρο και διατροφολόγο.

Το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα παρασκευάζονται στο εστιατόριο του παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου και ανταποκρίνονται στις υψηλές προδιαγραφές του συστήματος ISO 9001 και του ΕΦΕΤ.

Καθημερινά στις... «επάλξεις» βρίσκονται οι γονείς της κυρίας Ζωής, ο κύριος Βασίλης και η κυρία Παγώνα Σύψα, αλλά και ο σύζυγός της, ο κύριος Νίκος Παπαγεωργίου, οι οποίοι επιμελούνται των γενικότερων αναγκών του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Βασίλης είναι ο άνθρωπος που φροντίζει για τη σίτιση των παιδιών. Έχει σπουδάσει τη μαγειρική τέχνη σε ιδιωτικό φορέα εκπαίδευσης και διαθέτει άριστες γνώσεις στα θέματα διατροφής. Ως υπεύθυνος του εστιατορίου, εξασφαλίζει την πολύ καλή ποιότητα του φαγητού, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε μητέρα μαγειρεύοντας στο σπίτι για το παιδί της.

Από την άλλη, η κυρία Παγώνα μεριμνά για την καθαριότητα των εγκαταστάσεων και την επαναφορά στην τάξη, ώστε τα παιδιά επιστρέφοντας την επόμενη ημέρα να απολαμβάνουν αμέριμνα το παιχνίδι τους.

Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με ασφάλεια από και προς το σπίτι, με το ανακαινισμένο σχολικό όχημα του “Ουράνιου Τόξου”, το οποίο οδηγεί ο σύζυγος της κυρίας Σύψα-Παπαγεωργίου, κύριος Νίκος, ο οποίος επιμελείται και των σχολικών εκδηλώσεων.

Για την ψυχαγωγία των παιδιών διοργανώνονται εκδρομές και κουκλοθέατρο. Επίσης, «ανεβαίνουν» ενδοσχολικές παραστάσεις με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη θεατρική αγωγή.

Στο πρόγραμμα του “Ουράνιου Τόξου” συνδυάζονται διδακτικές και αθλητικές δραστηριότητες, όπως ο στίβος, το μπάσκετ και το τένις, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη επαγγελματιών προπονητών και γυμναστών, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν από νωρίς επαφή με τον αθλητισμό και να αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα. Το γυμναστήριο του σχολείου είναι ειδικά εξοπλισμένο και έχει δάπεδο ασφαλείας, όπως και ο προαύλιος χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με παιχνίδια και κούνιες που καλύπτουν τις ανάγκες παιχνιδιού των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού-ιδωτικού νηπιαγωγείου τηρούνται όλες οι νόμιμες προδιαγραφές και οι κανόνες που ορίζουν τα αντίστοιχα υπουργεία (Παιδείας και Πρόνοιας), ενώ υπάρχει ολοκληρωμένη ασφάλεια αστικής ευθύνης. Επιπρόσθετα, το “Ουράνιο Τόξο” συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του "Ουράνιου Τόξου" μέσα από το website http://www.ouraniotoxolamias.gr/.

Φωτογραφίες