Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η ΛΑΜΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠEΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ : ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ

Οι Θερμοπύλες, ένα στενό μεταξύ του όρους Καλλίδρομου και του Μαλιακού κόλπου, διέθετε τρεις σιδερένιες πύλες. Η μια της φωτιάς των Θερμών λουτρών, εξ΄ού και το όνομα, πολύ στενή δίοδος κατά τα αρχαία χρόνια, έγινε παγκόσμιο σύμβολο κουράγιου και αυτοθυσίας.

Ποτέ ο θάνατος δεν δέχτηκε τέτοια περιφρόνηση, όσο από τον απόγονο του γένους των Ηρακλειδών και του στρατού του, Λεωνίδα.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, προκλητικά περήφανη απάντηση μα και ηρωική από το Λεωνίδα στον Πέρση βασιλέα Ξέρξη, ο οποίος εξοργισμένος ξεκινάει την ιστορική μάχη.

Η απάντηση αυτή έμεινε αθάνατη στην ιστορία, τίμησε τον Λεωνίδα και τους Έλληνες, εδίδαξε σε όλο τον κόσμο ότι τα πάτρια εδάφη είναι αδιαπραγμάτευτα και ιερά. Ανέδειξε τις Ελληνικές αξίες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας σε πανανθρώπινες και πάντα επίκαιρες.

Η θυσία του Λεωνίδα δεν ήταν απλώς πολιτική ή στρατιωτική υποχρέωση και πειθαρχία στους νόμους της πατρίδας, αλλά παράδειγμα σεβασμού και βαθειάς προσήλωσης στις υψηλές πολιτειακές και ηθικές αξίες της Σπάρτης και της Ελλάδος.

Έτσι λοιπόν, εδώ, στο κέντρο της Ελλάδος, κοντά στους Δελφούς, κοντά στις αμφικτιονίες της Ανθήλης συγκρούστηκε το ελληνικό πνεύμα με την βαρβαρότητα, η Ευρώπη, κατά μία έννοια, με την ασιατική κουλτούρα, καθιστώντας εμάς τους μεταγενέστερους, κοινωνούς των ιδανικών της φυλής και θεματοφύλακες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ειρήνης.

ΔΗΜ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
e-mail: dkolt@otenet.gr  &  d007kol@gmail.com

 

Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.