Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κατασκευή γέφυρας Αλαμάνας και Χανιού στο Σπερχειό - Επίσημη ανοιχτή πρόταση στα πλαίσια της επετείου 200 ετών

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων για δράσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν Δήμοι, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες αλλά και ιδιώτες. Η εφημερίδα μας ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Επιτροπής, και θέλοντας να συμβάλλει με προτάσεις στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, στηρίζοντας την τουριστική ανάπτυξη, καταθέτει σήμερα την πρόταση του συνεργάτη μας Κώστα Μπαλωμένου για την αξιοποίηση του μνημείου του Αθανασίου Διάκου.


Γράφει ο Κωνσταντίνος Αθαν. Μπαλωμένος

Φυσικός


Πρόλογος


Απομένουν πέντε περίπου μήνες, από το νέο επετειακό έτος 2021, στο οποίο θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Είναι πλέον πολύ περιορισμένος ο χρόνος για να προετοιμαστεί και υλοποιηθεί ένα σοβαρό πρόγραμμα τιμητικών εκδηλώσεων, από φορείς που είναι αρμόδιοι, όπως ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” στη Λαμία, δεν μας έκανε γνωστή την πρόταση του Δήμου Λαμίας. Στο τέλος Ιουλίου 2020 λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων.

Είναι φανερό ότι η διοργάνωση ημερίδων ή ιστορικών συνεδρίων για το Εικοσιένα, δεν επαρκούν για να αποδώσουν το μεγαλείο και τη θυσία του αγώνα των ηρώων της περιόδου 1821-28. Το ζητούμενο πρέπει να είναι η μνημειακή τιμή, ώστε παράλληλα το μνημείο να παραμείνει και στο μέλλον.

Σε αυτό ακριβώς το σκεπτικό, δομήθηκε η ιδέα και τελικά η πρόταση, που ακολουθεί. Θα αποδοθεί με όσο γίνεται συνοπτικό αλλά και περιεκτικό τρόπο.


Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 30 Iουλίου.

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness