Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δύο λόγια σε τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων

• Θέλω σαν μεγαλύτερος και έμπειρος οδηγός αυτοκινήτων αλλά και μοτοσυκλετών να πω δυο λόγια σε τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων.

1ον: στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης που διαθέτουν διανομή (delivery) μη πιέζετε τα παιδιά να πάνε γρήγορα να οδηγούν δίχως αύριο για να πάνε τις παραγγελίες μη θυσιάζετε τις ζωές τους και την υγεία τους στο βωμό του κερδους. Φροντίστε την συντήρηση (λάστιχα - φρένα σέρβις ΚΤΕΟ) των μοτό σας. Απαιτήστε να έχουν το κράνος κανονικά φορεμένο και να διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης. Εννοείται πως τα μηχανάκια έχουν τα πάντα από έγγραφα (άδειες ασφάλειες κλπ.)

2ον: στους πελάτες να έχουν υπομονή για τον καφέ ή το φαγητό τους. Η πίεση δεν προσφέρει κάτι μπροστά σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

3ον: στους ντελιβεράδες. Υπομονή και ηρεμία προσοχή και τήρηση των κανόνων οδήγησης. Τίποτα δεν κερδίζεις πάρα μόνο λίγα λεπτά αλλά κινδυνεύει η ζωή σας... Όλοι σας περιμένουν να επιστρέψετε υγιείς σπίτια σας.

4ον: στους υπόλοιπους οδηγούς. Σεβαστείτε την κατηγορία των οδηγών μοτοσυκλετών. Παραχωρήστε προτεραιότητα δεν κερδίζετε τίποτα αν φτάσετε δύο λεπτά νωρίτερα στο προορισμό σας αλλά να στερήσετε μια ζωή ενός ανθρώπου...

Όλα αυτά με αφορμή μιας ακόμα απώλειας ενός ακόμα νέου ανθρώπου μέσα στην Λαμία...


Γιάννης Χαλβαντζής