Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Κε Πρωθυπουργέ! Μην επαναλάβετε τα λάθη των προκατόχων σας με τις περιφερειακές εφημερίδες!

Οι επιπτώσεις των μέτρων για την πρόληψη του Κορονοϊού στη χώρα προκάλεσαν προβλήματα σε πολλούς κλάδους της οικονομίας.

Ορισμένους κλαδους, εκ των πραγμάτων τα μέτρα τους οδήγησαν σε αυτό που λέγεται “ξαφνικός θάνατος” ενώ ορισμένους άλλους τους οδήγησε σε διαδικασία αργού θανάτου.

Ο περιφερειακός τύπος υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της δεκαετούς μνημονιακής λιτότητας και τα μέτρα για τον κορωνοϊό του έδωσαν τη χαριστική βολή.

Οι 120 περίπου ημερήσιες εφημερίδες της περιφέρειας αποδυναμώθηκαν εδώ και πολλά χρόνια από την οικονομική κρίση της χώρας αλλά και από την αδιαφορία των κυβερνήσεων να τον αντιμετωπίσουν ισότιμα με τον αθηναικό τύπο η αναγνωσιμότητα του οποίου υπολείπεται τραγικά σε σχέση με αυτή των εφημερίδων της επαρχίας.

Επί πολλά χρόνια εξαγγελίες και νόμοι που ψηφίστηκαν από την Βουλή δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη με αποτέλεσμα η υγειονομική κρίση των ημερών να του αποστερήσει και τα τελευταία έσοδα.

Σήμερα οι τοπικές εφημερίδες κυκλοφορούν επιδοτούμενες από τους εκδότες τους. Μοναδική ρύθμιση που έκανε η κυβέρνηση είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να περιορίσουν τον αριθμό των εκδόσεων. Το θέμα το βλέπουν ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της περιφέρειες και με ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς φέρνουν το θέμα στη Βουλή. Ανάμεσα τους και ο βουλευτής Διονύσης Ακτύπης που παρακολουθεί τις τοπικές εξελίξεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση σήμερα θα δεί το πρόβλημα και θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει ή τουλάχιστον θα εφαρμόσει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “ΕΡΜΗΣ” Ζακύνθου

 

   

randomness