Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Λύκος στα Πρόβατα»

• Στο προσφυγικό αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν ότι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προσπαθούσε να προωθήσει την πολιτική του για εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Στερεάς χωρίς να κάνει τον κόπο να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες για τις προθέσεις του.

Βουλευτές, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχης μιλούσαν συνεχώς για έναν αιφνιδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης. Ακούγοντας όμως προχθές το βράδυ τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα να μιλά για το θέμα στο Star Κεντρικής Ελλάδας, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για ένα σχέδιο που προβλέπει την κατανομή 700 περίπου προσφύγων και στους 7 Δήμους της Φθιώτιδας το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, ήδη γίνονται συζητήσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια και τους Δημάρχους και σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις για το πως θα γίνει η κατανομή.

Αν ισχύουν όλα αυτά, για ποιό αιφνιδιασμό μιλούν βουλευτές και αυτοδιοικητικοί στο προσφυγικό ; Μήπως είχε δίκιο τελικά ο υπουργός Μηταράκης όταν δήλωνε ότι ήταν ενήμεροι οι τοπικοί παράγοντες για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή μας ;

Σε αυτή την περίπτωση οι μόνοι που μπορούν να λένε ότι αιφνιδιάστηκαν είναι οι πολίτες. Ουδείς άλλος...

Γιατί αυτή η ιστορία μας θυμίζει τον τσοπάνο που φώναζε «Λύκος στα πρόβατα»;

Χρ. Α

 

    

Απόψεις

Αθλητικά

Με δύσκολες νίκες έκλεισαν τον πρώτο γύρο της Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου και Λειψία, με τους «Βαυαρούς» να διατηρούν το «μαξιλαράκι ασφαλείας» του +4 από τη βασική...
randomness