Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μαύρα μεσάνυχτα !

Την αντίθεσή της στη «Μαύρη Παρασκευή», εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της. Υποστηρίζει ότι αυτό που γίνεται αυτή τη μέρα, ουσιαστικά είναι «να στοιβάζει αξημέρωτα, έξω από τα καταστήματα, πλήθος καταναλωτών που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν οτιδήποτε θεωρούν φθηνό, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας».

Η ΟΙΥΕ κάνει λόγο για έναν «αμερικάνικο θεσμό που όλα γίνονται στο βωμό του κέρδους των μεγάλων εμπόρων, με στόχο τον μεγαλύτερο δυνατό τζίρο από μια αγορά που η φτώχεια και η ανεργία κάνουν τη μεγάλη πλειονότητα των καταναλωτών «κυνηγούς προσφορών». Προς Θεού παιδιά μην γίνουμε “αμερικανάκια”. Δεν θέλουμε να μοιάσουμε με τίποτα σε μια χώρα που ξεπέρασε την κρίση και έχει το μικρότερο ποσοστό ανεργίας στον κόσμο.

Δεν θέλουμε να υπάρχουν δουλειές για τον κόσμο σε μια χώρα που καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε να υπάρχουν ουρές καταναλωτών έξω από τα εμπορικά καταστήματα. Μόνο έξω από τα ΑΤΜ των Τραπεζών για να πάρουν τα φιλόπτωχα επιδόματα.

Καλά είμαστε στη δυστυχία μας. Με τα λουκέτα και τις επιχειρήσεις που βλέπουν τον τζίρο τους συνεχώς να μειώνεται ! Με τις στρατιές των ανέργων έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ. Με τον φτωχό κόσμο να περιμένει ως μάννα εξ’ ουρανού το επίδομα φτώχειας του πρωθυπουργού, που έγινε έθιμο να μοιράζεται την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ούτε δημόσιοι υπάλληλοι να ήταν τα στελέχη της Ομοσπονδίας, δεν θα έβγαζαν μια τέτοια ανακοίνωση. Με τέτοια μυαλά είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μια χώρα, ούτε μπορεί να ξεπεράσει καμία κρίση. Ακόμη κι αν αύριο βγούμε στις αγορές, πάλι τα ... νταούλια της οπισθοδρόμησης και της μιζέριας θα βαράμε, αφού δεν θέλουμε σε αυτή τη χώρα να αλλάξει τίποτα.

Αλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι, ότι στην Ελλάδα δοξάζεται ακόμη από κάποιους αριστερούς το καθεστώς Μαδούρο και κάποιοι θεωρούν ακόμη και σήμερα την Βενεζουέλα χώρα - πρότυπο, έστω κι αν τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι άδεια από προϊόντα και έξω από αυτά τα μαγαζιά υπάρχει ο στρατός !

Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με ανόητες θεωρίες, συνθήματα και ιδεοληψίες. Με παραμύθια για τους μισητούς καπιταλιστές που θέλουν να μας αρπάξουν τον πλούτο μας για ένα κομμάτι ψωμί και με ανυπόστατες θεωρίες ότι η απελευθέρωση της οικονομίας μόνο δεινά θα φέρει στους ανθρώπους.

Δεν είναι τυχαίο ότι δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε ομηρικές μάχες για το ωράριο στην αγορά, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Αν πιστέψουμε τις ανοησίες που κυκλοφορούν είναι και αυτό ένα κόλπο των Αμερικανών για να αλώσουν την οικονομία μας !

Προτιμούμε να έχουμε τον άνεργο χωρίς δουλειά και τις επιχειρήσεις κλειστές παρά να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να εξασφαλίσουμε στους άνεργους έστω ένα μικρό εισόδημα.

Με τόσες αριστερές και δεξιές δοξασίες που κυριαρχούν στη χώρα, ας μην αναρωτιόμαστε γιατί παραμένουμε σε καθεστώς επιτροπείας και χρεοκοπίας.
Τόση προοδευτικότητα, αλήθεια πως την αντέχουμε ;

Χρήστος Αλεξανδρής