Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μπάζα κάθε λογής στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας!

Μπάζα κάθε λογής από υλικά εκσκαφών και οικοδομών μέχρι σκουπίδια και κλαδιά δένδρων, συναντά κανείς στο οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στη νότια πλευρά της Λαμίας. 


Βέβαια όπως λένε κάποιοι ειδικοί τα μπάζα μπορεί να γίνουν χρυσάφι, αλλά αυτό μάλλον αφορά κάποιες άλλες πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στη πόλη της Λαμίας η ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών είναι ένα φαινόμενο που ανθεί και αδιάψευστος μάρτυρας γι' αυτό είναι ο φωτογραφικός φακός του Λαμιακού Τύπου που απαθανάτισε χθες αυτές τις εικόνες στη συνοικία της Νέας Αμπλιανης. 


Το θέμα της απόθεσης υλικών εκσκαφών κατεδαφίσεων κλπ, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την τοπική κοινωνία με πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Το παράξενο είναι ότι ενώ έχουμε να κάνουμε με μια σημαντική περιβαλλοντική “πληγή”, ουδέποτε μέχρι σήμερα το θέμα έχει απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ανακύκλωση αυτών των υλικών είναι υποχρεωτική, προβλέπεται μια συγκεκριμένη διαδικασία και η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς επισύρει προστίματα στους παραβάτες. 


Πέρα απ' όλα αυτά όμως υπάρχει και μια οφθαλμοφανέστατη αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ κάτω από άλλες συνθήκες μιας καλύτερης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος, οι χώροι αυτοί θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών.



Χρ. Α