Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Κριμιζής, εμείς και ο κόσμος !

Ο κόσμος κάνει βόλτες στο διάστημα και εμείς εδώ στην Ελλάδα επιμένουμε να προχωράμε με τον ...αραμπά !

Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν το μήνυμα από την εδώ παρουσία του μεγάλου επιστήμονα αστροφυσικού Σταμάτη Κριμιζή και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.

Σε μια εποχή που το νέο κύμα παγκοσμιοποίησης σαρώνει τα πάντα σε σχέση με την παλιά οικονομία, τότε που όλα ηταν τακτοποιημένα και κανένας δεν ανησυχούσε, το πολιτικό μας σύστημα εξακολουθεί να δίνει μάχες οπισθοφυλακής και να αντιστέκεται σθεναρά μη τυχόν και εισβάλλει στη χώρα “ο νεοφιλελευθερισμός” !

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, επειδή μαζί με τη χώρα χρεοκόπησε και ο σοσιαλισμός απλά και μόνο γιατί τελείωσαν τα λεφτά των άλλων, εμείς στην Ελλάδα έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες για σωτηρία στην έλευση του κουμουνισμού επί της γης. Μέχρι τότε, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν σήμερα δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν προκειμένου να μην απελευθερωθεί η οικονομία από τα δεσμά κρατικίστικων αντιλήψεων και νοοτροπιών του χθες, έστω κι αν αποδεδειγμένα πλέον αυτές οι συνταγές χρεοκόπησαν τη χώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρά την χρεοκοπία, η Ελλάδα παραμένει μια κλειστή οικονομία που αντιστέκεται και βάζει εμπόδια και φραγμούς στις ιδιωτικοποιήσεις και είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Για να προκόψει ο τόπος θα χρειαστεί σκληρή δουλειά ανέφερε από τη Λαμία ο Σταμάτης Κριμιζής, θυμίζοντας αυτό που είχε πει ο Αϊνστάιν ότι “η συνταγή της επιτυχίας είναι 10% ευφυία και 90% ιδρώτας”. Αυτή η αλήθεια όμως δεν συγκινεί το πολιτικό μας σύστημα και τα κόμματα που αναλαμβάνουν ευθύνες διακυβέρνησης όχι για να κάνουν αλλαγές αλλά με την υπόσχεση να διατηρήσουν τις παθογένειες και τους αναχρονιστικούς θεσμούς του παρελθόντος.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν άνοιξε μύτη στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όταν η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε με την κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου που ψηφίστηκε από 250 βουλευτές, να επαναφέρει το πανεπιστημιακό άσυλο, θεσμός που σήμερα λειτουργεί κατά της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και υποβαθμίζει τα πτυχία, αφού ελέω ασύλου, διάφορες ομάδες καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια όποτε τους καπνίσει ασκώντας ακόμη και βία σε βάρος καθηγητών και φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν και να πάρουν το πτυχίο στην ώρα τους.

Αλήθεια αν η πρόοδος δεν περάσει μέσα από τα Πανεπιστήμια, από που θα την περιμένουμε ;

Μήπως από τους μπαχαλάκηδες των Πλατειών ;

Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να στηρίζουν με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους κάθε δεξιά και αριστερή ανοησία, αποφεύγοντας λόγω πολιτικού κόστους, να κάνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν στην Αριστερά να κυριαρχήσει ιδεολογικά με τη θεωρία ότι η πρόοδος επιτυγχάνεται με αγώνες και όχι με σκληρή δουλειά και σήμερα ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της μεταπολίτευσης με θηριώδη ανεργία και με τους νέους επιστήμονες να φεύγουν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα των μνημονίων αυτό που έκαναν οι κυβερνήσεις ήταν να στείλουν τον λογαριασμό στους απλούς Έλληνες με μεγάλες περικοπές στα εισοδήματα και με μαζικές αυξήσεις φόρων, ενώ ο πυρήνας του πελατειακού συστήματος, παραμένει ανεπηρέαστος.

Όποιος είχε την ψευδαίσθηση το 2015 ότι θα αναλάμβανε την εξουσία μια νέα κυβέρνηση που θα άλλαζε ριζικά κατεύθυνση και θα μεταρρύθμιζε πραγματικά την ελληνική οικονομία και κοινωνία απλά εξαπατήθηκε !

Ο τρόπος που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, εμποδίζοντας τις απαραίτητες αλλαγές, θυμίζει έναν παλιό πολιτικό που απειλούσε ότι θα καταρρίψει τους δορυφόρους.


Χρήστος Αλεξανδρής 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.