Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πανδημία ... ανευθυνο-υπεύθυνων !

Γράφει ο Χρήστος Αλεξανδρής

 

Ήχησε και πάλι ο συναγερμός για την πανδημία. Η μισή Ελλάδα είναι στο κόκκινο και απότομη άνοδος κρουσμάτων ανησυχεί τους επιστήμονες που ζητούν να ληφθούν μέτρα. Στην αρχή της πανδημίας αυτό που καθημερινά ακούγαμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς υγείας ήταν ότι θα έκαναν ό,τι χρειαστεί για να αναχαιτίσουν το πανδημικό κύμα. Σωστά έπραξαν παίρνοντας μέτρα. Όμως από την ώρα που ήρθε το εμβόλιο, το πιο σημαντικό και αποτελεσματικό όπλο κατά του κορωνοϊού, η στρατηγική άλλαξε. Ως ένα βαθμό λογικό.
Φαίνεται όμως ότι στο οπλοστάσιο της κυβέρνησης δεν υπάρχουν πλέον άλλα όπλα γι’ αυτό και το μόνο που λέει στους πολίτες είναι “ελάτε να εμβολιαστείτε”.
Οι αρμόδιοι μιλούν διαρκώς για την ατομική ευθύνη των πολιτών. Σίγουρα σε μια δημοκρατία έχουν και οι πολίτες τις ατομικές τους ευθύνες και οφείλουν να τις αναλαμβάνουν, βοηθώντας με τη συμπεριφορά τους την προσπάθεια του κράτους και της συντεταγμένης Πολιτείας να αντιμετωπίσει μια τεράστια υγειονομική κρίση.
“Έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων” διαπιστώνει συνεχώς η κυβέρνηση, αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτα για να την αντιμετωπίσει, επιτρέποντας με την πολιτική της αδράνειας την επιβάρυνση και την αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, όπως καταδεικνύουν οι αριθμοί των νοσούντων από κορωνοϊό, των διασωληνωμένων και των θανάτων καθημερινά.
Επικαλείται την ατομική και κοινωνική ευθύνη των πολιτών η κυβέρνηση, ξεχνώντας ίσως σκόπιμα ότι σε μια κοινωνία δεν λειτουργούν και δεν συμπεριφέρονται οι πολίτες με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο.
Κυκλοφορούν πολλοί ανεύθυνοι και διαταραγμένοι ανάμεσά μας, αλλά και πολλοί δικαιωματιστές που αρνούνται να αντιληφθούν ότι υπέρτατο δικαίωμα είναι η ζωή. Αλλά για αυτό άλλωστε υπάρχουν οι κυβερνήσεις και το κράτος για να προστατεύουν την κοινωνία από τις ανεύθυνες συμπεριφορές εκείνων που για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους που δεν εξηγούνται εύκολα από την λογική, αμφισβητούν την επιστήμη και δεν πειθαρχούν στις συστάσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε οργανωμένες πολιτείες, την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι παλεύουμε ακόμη με τα κύματα της πανδημίας δεν την έχουν οι ανεμβολίαστοι, αλλά η κυβέρνηση που αρνείται ακόμη και σήμερα να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων του κράτους τουλάχιστον και όλων εκείνων που αρνούνται πεισματικά να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των κινδύνων που διατρέχει η δημόσια υγεία στη χώρα μας και των τρομακτικών πιέσεων που δέχονται τα Νοσοκομεία και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Η πλειοψηφία του κόσμου από την αρχή της πανδημίας υπέμεινε περιορισμούς και αναστολή πολλών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, παραχωρώντας έκτακτες εξουσίες στην κυβέρνηση του γιατι αισθάνθηκε πραγματική απειλή από τον κορωνοϊό.
Ο κόσμος βασίζεται στην κυβέρνηση και στο κράτος που τον φορολογεί για την οργάνωση της δημόσιας υγείας, την προστασία της υγείας του και την διάσωση της οικονομίας και όχι στους ανεμβολίαστους και στους πάσης φύσεως αρνητές.
Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε, ότι η κυβέρνηση περιμένει να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών για να πεισθεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Είναι μακάβριο ακόμη και σαν σκέψη κάτι τέτοιο και φυσικά δεν συμβαίνει. Δεν νοείται όμως η κυβέρνηση να μένει αδρανής μπροστά στην έξαρση ενός νέου πανδημικού κύματος με το απλοϊκό επιχείρημα ότι ζούμε μια πανδημία ανεμβολίαστων.
Επομένως, τι πάει να πει έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων ;
Κάνε ότι χρειάζεται για να την αντιμετωπίσεις, είναι η απάντηση των υπεύθυνων πολιτών. Διότι τα στοιχεία με τα κρούσματα και τους νεκρούς από την πανδημία δύο σχεδόν χρόνια μετά την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης θα έπρεπε κανονικά να κάνουν την κυβέρνηση και τους υπουργούς της να έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Ο Μακιαβέλι έλεγε ότι η παραίτηση είναι κακή ιδέα επειδή ποτέ δεν ξέρουμε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει η ζωή.

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness