Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρέα με τα κουνούπια !

Η πανδημία του COVID-19 μπορεί να έκλεισε τα σύνορα σε πολλά κράτη, ωστόσο άνοιξε όλα τα επιστημονικά εργαστήρια στον κόσμο με τους επιστήμονες να αναζητούν το εμβόλιο για την καταπολέμηση της θανατηφόρας νόσου.
Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή η επιστήμη θα κάνει το θαύμα της και θα ανακαλύψει το σωτήριο φάρμακο.
Με τον κορονοϊό κάποτε θα ξεμπερδέψουμε.
Εκεί που δεν βλέπω να ξεμπερδεύουμε εύκολα είναι με τα κουνούπια. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι μας επισκέπτονται και μας τσιμπάνε τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν σφύξουν οι ζέστες.
Τώρα ανακαλύπτουμε ότι κουνούπια έχουμε και το μήνα Οκτώβριο και μάλιστα σμήνη !
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της πόλης έντονες. Ένας αναγνώστης της εφημερίδας μας έλεγε χθες ότι στη νότια πλευρά της πόλης οι πελάτες των καταστημάτων που λειτουργούν στην περιοχή έπιναν καφέ και έτρωγαν τόστ παρέα με τα κουνούπια !
Ακούσαμε από έναν επιστήμονα να λέει ότι οι βροχοπτώσεις, η υγρασία και η γενικότερη κλιματική αλλαγή είναι η αιτία της έντονης όχλησης των κουνουπιών το τελευταίο διάστημα στη Λαμία.
Πως τα αυγά των κουνουπιών παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο χώμα, ακόμη και 150 χρόνια και μόλις βρεθεί το κατάλληλο κλίμα μέσα από αυτά εκκολάπτονται κουνούπια.
Να τα δεχτούμε όλα αυτά τα επιστημονικά, αλλά με την κουνουποκτονία τι ακριβώς συμβαίνει. Ξοδεύουμε κάθε χρόνο χιλιάδες ευρώ χωρίς αποτέλεσμα ;
Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη τις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών για να τα εξολοθρεύσουμε ;
Θυμίζουμε ότι η μοναδική περίοδος που δεν είχαμε κουνούπια ήταν επί Δημαρχίας Παπαδήμα, όταν γινόντουσαν αεροψεκασμοί.
Έκτοτε απαγορεύτηκαν γιατί διαμαρτύρονταν οι ορυζοκαλλιεργητές. Και αποφασίστηκε η μέθοδος των επίγειων ψεκασμών.
Τα αποτελέσματα δικαιολογούν άραγε το κόστος τής κουνουποκτονίας ;

Ο “ Άνεμος”

    

Αθλητικά

Δύο γκολ του Δημήτρη Μάνου (18’, 73’) και το «μαγικό» τέρμα του Σίλβα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, έκαναν τη... διαφορά για τον Άρη στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης...