Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Στα άκρα η σύγκρουση για τη ΛΑΡΚΟ!

Σε εστία υψηλής έντασης εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ. Από τη μια πλευρά το σωματείο της ΛΑΡΚΟ, απαντά με καταλήψεις των γραφείων τής εταιρείας στην εντολή τής Κυβέρνησης και του διαχειριστή και από την αλλη ο Διαχειριστής προειδοποιεί για τον κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο τής ΛΑΡΚΟ και να χαθεί το σύνολο των θέσεων εργασίας.

Ο Ειδικός Διαχειριστής τής εταιρείας σε επιστολή που κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους με αφορμή την κατάληψη των εγκαταστάσεων στην Αθήνα και τη Λάρυμνα καταλογίζει μάλιστα και προσωπικά και πολιτικά κίνητρα σε όσους προσπαθούν να κλείσει η εταιρεία, ενώ προαναγγέλλει έρευνα για προμήθειες τής εταιρείας και περιγράφει συγκεκριμένες περιπτώσεις εκτός λογικής μισθοδοσίας και επιδομάτων. Ενδιαφέρον ωστόσο έχει να δούμε και ποιές είναι οι πολιτικές συμμαχίες που διαμορφώνονται στην κορύφωση αυτής της σύγκουσης για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Στο πλευρό των συνδικάτων ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η ΓΣΕΕ, ζητούν να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να ενδιαφέρονται αν βγαίνουν τα νούμερα και αν η εταιρεία είναι κερδοφόρα ή ζημιογόνα. Στο πλευρό της κυβέρνησης η ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει πλέον να πληρώνει ζημιογόνες κρατικές εταιρείες. Θέλει το κράτος να συμμετέχει στα κέρδη εταιρειών (δημόσιων ή ιδιωτικών μικρή σημασία έχει), μέσω της φορολογίας. Από την εκβαση αυτής της μάχης θα κριθεί και η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.
 

Χρ. Α

 

   

Απόψεις

Αθλητικά

Η λέξη «ισότητα» θα ξεχωρίζει στο πίσω μέρος της φανέλας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας του πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Ο...