Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τροπολογία για την ΠΕΛ !

Μια τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή λύνει τα χέρια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαμιέων και επιτρέπει την φύλαξη των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει στόχος διαρρηκτών και κλεφτών. Η τροπολογία αυτή επιτρέπει η καθαριότητα του χώρου, οι παρεμβάσεις σε εξωτερικούς χώρους, η βελτίωση κάποιων σημείων και η φύλαξη του χώρου – που δυστυχώς έχει υποστεί αρκετές λεηλασίες, να γίνουν από τον Δήμο. Την τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και την συνυπογράφουν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο για εξωτερικές παρεμβάσεις, ενώ απαγορεύει τις παρεμβάσεις στα κτίρια της Έκθεσης. “Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη μάχη που πρέπει να δίνουμε ακόμη και για τα αυτονόητα” ήταν το σχόλιο του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραίσκου. Οι συζητήσεις μέχρι σήμερα αφορούσαν την αξιοποίηση του χώρου, καθώς όλοι συμφωνούσαν ότι η ΠΕΛ είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο. Σήμερα νιώθουμε ικανοποίηση γιατί θα γίνει φύλαξη των εγκαταστάσεων. Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να σταματήσουν οι δημόσιες επενδύσεις να γίνονται βορά στη λεηλασία και όλοι εμείς να παραμένουμε θεατές;
“Όταν πια δεν υπάρχει τίποτε για να φυλαχθεί, εκτός βέβαια από τα κτίρια που είναι λίγο δύσκολο να τα πάρει κάποιος μαζί του, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να φυλάξει τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.). Κοροϊδία ή επιτελική αριστεία;” ήταν το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Νίκου Πάπουτσα.

                     Ο “Ανεμος”

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.