Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Yπάρχει πρόβλημα με τον Ε-65;

• Η κατασκευή του Ε65 αποδεικνύεται μια πολύ πονεμένη ιστορία, αρκετά πιο δαπανηρή απ΄ ότι προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου. Όλα αυτά όχι μόνο λόγω των απρόβλεπτων αντικειμενικών δυσκολιών, αλλά εξ αιτίας ανεπίτρεπτων λαθών στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του νοτίου τμήματος (Λαμία - Ξυνιάδα), το οποίο θα έπρεπε το προσεχές διάστημα να δοθεί στην κυκλοφορία. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  thessaliarconomy.gr ''το συγκεκριμένο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος βρίσκεται αντιμέτωπο με νέο, ιδιαίτερα σοβαρό, κατασκευαστικό πρόβλημα το οποίο για να ξεπεραστεί θα απαιτηθούν σημαντικά κεφάλαια και νέα μεγάλη καθυστέρηση που στην καλύτερη περίπτωση να φτάσει τον ενάμιση χρόνο''!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ''πρόκειται για πρωτοφανή αστοχία στην χάραξη του αυτοκινητόδρομου, καθώς η διέλευσή του σε κάποια σημεία πάνω από τις υφιστάμενες σιδηροδρομικές σήραγγες της γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης, εγκυμονεί τον κίνδυνο κατάρρευσης επειδή οι σήραγγες δεν αντέχουν το φορτίο του Ε65 στη ράχη τους!

Πρόκειται για τις σήραγγες που κατασκεύασε η κρατική ΕΡΓΟΣΕ''.

Παρόλα αυτά που γράφονται και δημοσιεύονται ούτε η κατασκευάστρια εταιρεία ούτε η παραχωρησιούχος (Κεντρική Οδός) ούτε το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση. Αραγε θα το κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Γνωρίζουμε ότι στα δημόσια έργα ενδέχεται να υπάρχουν και αστοχίες όπως έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν σε μεγάλα έργα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Οφείλει όμως το υπουργείο να δώσει  κάποιες εξηγήσεις και να μην αφήνει να αιωρούνται ζητήματα που αφορούν την ποιότητα και την ασφάλεια των έργων.

Ο ''Ρεπόρτερ''

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.