Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

O Γιάννης Οικονόμου για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο: «Επανατοποθέτησε την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα…»

“Πρωθυπουργό αντάξιο του έθνους” χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο twitter τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, επισημαίνοντας ότι “…επανατοποθέτησε την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα…”.
“Ο πρωθυπουργός συνόψισε άρτια το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού, επανατοποθετώντας την Ελλάδα στο παγκόσμιο στερέωμα. Ένας πρωθυπουργός αντάξιος του Έθνους μας. Μόνο περηφάνια!” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου.
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Joe Biden επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.
Στη δεξίωση που ακολούθησε παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Bob Menendez, βουλευτές, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος και οι σημαντικότεροι παράγοντες της ομογένειας.
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. εξήρε τον ηγετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα, στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεγόγειο, στις πρόσφατες επάλληλες κρίσεις, με αποκορύφωμα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Biden υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και ΗΠΑ, βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο. Στον Πρωθυπουργό επιφυλάχθηκε η σπάνια τιμή, να απευθυνθεί στην Ολομέλεια του Αμερικανικού Κογκρέσου, με τη συμμετοχή τόσο των μελών της Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων.