Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κρουστικά κύματα: Τέλος στη Στυτική Δυσλειτουργία!

Για πολλούς άνδρες η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο συχνό πρόβλημα της σεξουαλικής τους ζωής, με ποσοστό που αγγίζει το 52% (!) στις ηλικίες 40-70 ετών. Στην Ελλάδα, εκτιμάται πως περίπου 500 χιλιάδες άνδρες αντιμετωπίζουν μόνιμα ή παροδικά προβλήματα στύσης, την ώρα που περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Η πρόγνωση για το μέλλον κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι καθώς αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί δραματικά.

Ωστόσο, με τις νεώτερες τεχνικές το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί επιτυχώς, όπως μας ενημερώνει ο ιατρός χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ. Νικόλαος Κολίτσας, ο οποίος εξειδικεύεται στην εφαρμογή της πρωτοποριακής θεραπευτικής μεθόδου των Κρουστικών Κυμάτων.

 

ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Πρόκειται για μια επαναστατική και πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας αγγειακής αιτιολογίας. Τα κρουστικά κύματα προκαλούν νεοαγειογένεση. Δηλαδή δημιουργούνται νέα αγγεία στο πέος τα οποία αντικαθιστούν τα καταστραμμένα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής ροής στο πέος.

Αποτελεί την μοναδική θεραπεία που αντιμετωπίζει την αιτία της στυτικήςδυσλειτουργίας και όχι το σύμπτωμα!!!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Η θεραπεία γίνεται με εφαρμογή κρουστικών κυμάτων στο πέος, μέσω της συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων. Τα κύματα μεταφέρονται στο πέος και επικεντρώνονται στη περιοχή των σηραγγωδών σωμάτων. Απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός κρουστικών κυμάτων για την ολοκλήρωση της θεραπείας. Η θεραπεία εστιάζεται σε συγκεκριμένα σημεία του πέους.

 

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Η θεραπεία διαρκεί 6 εβδομάδες. Υπάρχουν δύο θεραπευτικά πρωτόκολλα ανάλογα με την περίπτωση και την βαρύτητα του προβλήματος. Στο πρώτο πραγματοποιούνται 12 συνεδρίες, 2 φορές εβδομαδιαίως για 6 συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ στο δεύτερο πρωτόκολλο, πραγματοποιούνται 6 συνεδρίες, 1 εβδομαδιαίως για 6 εβδομάδες. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 15 λεπτά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

- Θεραπεύει την αιτία

- Δεν απαιτείται αναισθησία

- Δεν είναι επεμβατική μέθοδος

- Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη 

- Έως σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί παρενέργειες

- Προάγει τον Αυθορμητισμό και τη φυσική σεξουαλική ζωή

- Προσφέρει ελπίδα σε χρόνιους πάσχοντες, καρδιοπαθείς και σακχαροδιαβητικούς

Ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη μετά από ριζική προστατεκτομή, προσφέροντας μία σημαντική λύση της στυτικής δυσλειτουργίας!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Σύμφωνα με αποτελέσματα μελετών, που έχουν δημοσιευτεί στα πιο  έγκριτα διεθνή Ουρολογικά περιοδικά, στους ασθενείς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία με κρουστικά κύματα  παρατηρήθηκε:

αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140%

βελτίωση στο ειδικό ερωτηματολόγιο της στυτικής λειτουργίας (IIEF-5) κατά 55%.

• στο 80% των ασθενών το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, βελτιώνεται τόσο η διάρκεια όσο και η σκληρότητα της στύσης.

Επιπρόσθετα, υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανδρών που ενώ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, παρ' όλα αυτά θα ήθελε μια καλύτερη ποιότητα στη στύση τους - μια "στυτική ανανέωση". Δηλαδή εφαρμόζεται και σε υγιείς άνδρες με καταπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι, τα κρουστικά κύματα αποτελούν ιδανική επιλογή καθώς τονώνεται, όχι μόνο η στύση αλλά και η "αυτοπεποίθηση" του άνδρα.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων έχει γρήγορα θεραπευτικά αποτελέσματα που διαρκούν. Ακόμα κι αν το πρόβλημα επανέρθει, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών!

Περισσότερες πληροφορίες για τη θεραπευτική μέθοδο των κρουστικών κυμάτων μπορείτε να αντλήσετε στον ιστότοπο www.andrologos-ourologos.gr.

* Ο κ. Νικόλαος Κολίτσας είναι Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος. Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Ουρολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ενώ εξειδικεύτηκε στον τομέα της Ανδρολογίας στο Πανεπιστήμιο Tottori της Ιαπωνίας. Ενώ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Σεξολογία, «Κύκλος Σεμιναρίων Κλινικής Σεξολογίας», στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα διατηρεί σύγχρονο Ουρολογικό-Ανδρολογικό ιατρείο στην πόλη των Τρικάλων ενώ παράλληλα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής Ιωαννίνων, όπου και εκτελεί τις χειρουργικές επεμβάσεις.