Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έκρηξη κρουσμάτων στη Φθιώτιδα, απειλεί με κοκκίνισμα τον νομό !

O κίνδυνος να ξαναζήσει η Φθιώτιδα τις εφιαλτικές καταστάσεις της περασμένης χρονιάς όσον αφορά την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης είναι και πάλι υπαρκτός,  καθώς η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αποκαλύπτει την επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Οι αριθμοί των κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο και την χθεσινή ημέρα κάνει τους υγειονομικούς να ανησυχούν,  ενώ συνεχίζονται οι εκκλήσεις των επιστημόνων για εμβολιασμό των πολιτών.
Η  αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς συνεχίστηκε και τη χθεσινή ημέρα.
Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε και πάλι τριψήφιος αριθμός μολύνσεων, 154, που εντοπίστηκαν μόνο σε 4 νομούς.
Μόνο στη Φωκίδα ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα. Από τον τελευταίο χάρτη διασποράς, απουσιάζει η Ευρυτανία.
Στην πρώτη θέση το τελευταίο 24ωρο βρίσκεται η Βοιωτία με 48 κρούσματα.
Η ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων ξεκίνησε με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους της περασμένης Παρασκευής.  Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Παρασκευή στη Φθιώτιδα ανακοινώθηκαν  50 νέα κρούσματα στην Φθιώτιδα σε σύνολο 111 σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς. Συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα 50, στη Βοιωτία 17, στην Εύβοια 32,στην  Ευρυτανία 1 και στη Φωκίδα 11.
Στους δειγματοληπτικούς ελέγχους του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου  καταρρίφθηκε το προηγούμενο ρεκόρ με τα 4.696 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ένα ρεκόρ που «κρατούσε» από τις 24 Αυγούστου του 2021, όταν είχαμε 4.608 νέες μολύνσεις σε μόλις 24 ώρες…
Η Αττική αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια με 943 νέα κρούσματα, ωστόσο η Θεσσαλονίκη είναι πια σε κατάσταση συναγερμού, καθώς κατέγραψε  872 νέες μολύνσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Τρίτης 2 Νοεμβρίου.

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness