Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές

• Προς διαβούλευση οι βασικοί άξονες του ν/σ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση


Nωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα δηλώσουν φέτος οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την Υπ. Παιδείας, η επιστροφή στα σχολεία θα αποφασιστεί μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, δεν υπάρχει ακόμα κάποιος προγραμματισμός ή κάποια τελική επιστημονική εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων και όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με δηλώσεις της υπ. Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η τηλεκπαίδευση προχωρά κανονικά καθώς και η ύλη των μαθημάτων.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές του 2021 λόγω πανδημίας όλες οι ενέργειες θα γίνουν νωρίτερα προκειμένου να υπάρξει σωστός προγραμματισμός.

Μέσω mail οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να στείλουν αίτηση δήλωσης συμμετοχής στη σχολική τους μονάδα μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, υπουργική απόφαση που αναμένεται σήμερα ή αύριο θα κάνει γνωστή την τελική ημερομηνία  στην οποία θα πρέπει να γίνουν οι δηλώσεις για τα μαθήματα που θα εξεταστούν καθώς και τα ειδικά μαθήματα.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τρίτης 24 Νοεμβρίου.

 

 

    

Απόψεις