Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ποιοί στηρίζουν Γιώργο στη Φθιώτιδα !

• Ανακοινώνει Τετάρτη ή την Πέμπτη το πρωί την υποψηφιότητά του για την αρχηγία στο ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου - Αλλάζουν άρδην οι εσωκομματικοί συσχετισμοί στο νομό και την Περιφέρεια Στερεάς

 

Με οριστική πλέον την κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα διεκδίκησης της αρχηγίας στο Κίνημα Αλλαγής, αλλάζουν τα δεδομένα και σε περιφερειακό επίπεδο με πολλά στελέχη από τον αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστικό χώρο να δηλώνουν ανοιχτά πλέον την υποστηριξή τους στην κίνηση του πρώην πρωθυπουργού.
Την υποστηριξή της στην υποψηφιότητα Παπανδρέου εξέφρασε πρώτη η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Μπατζελή, ενώ θετικά αντιμετωπίζουν την υποψηφιότητα Παπανδρέου ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, πρώην βουλευτές και στελέχη με επιρροές στον κομματικό χώρο.
Την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στηρίζει ενεργά και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, η οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό αγώνα, συγκεντρώνοντας υπογραφές στήριξης, ενώ επικοινωνεί με πολλά στελέχη από την εκλογική της περιφέρεια. “Ο αγώνας για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης συνεχίζεται γιατί είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ανόρθωση της πατρίδας μας και του λαού μας” δηλώνει η Τόνια Αντωνίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θετικά αντιμετωπίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δημήτρης Αλαμπάνος, ο οποίος δεν έφυγε ποτέ από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και όπως δηλώνει σε στενό φιλικό του κύκλο είναι έτοιμος να εργαστεί για να αποκτήσει η δημοκρατική παράταξη την δυναμική που έχασε τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός όμως από τους ένθερμους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Παπανδρέου, υπάρχουν και τα στελέχη εκείνα που κρατούν αποστάσεις από την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, ενώ κάποιοι άλλοι διαφωνούν ανοιχτά με την επιλογή του.
Με σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα μας το πρώην μέλος και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Γιάννης Θεοδώρου, εκφράζει τις αντιρρήσεις του σε μια υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού αφού όπως τονίζει “δεν αρμόζει ένας πρώην Πρωθυπουργός με το ιστορικό όνομα των Παπανδρέου να διαγκωνιστεί εκών-άκων με πολυάριθμους νεόκοπους κομματικούς φύλαρχους. Διότι ακόμη και αν κερδίσει θα έχει τεράστιες εσωκομματικές έριδες, ενώ αν χάσει προφανώς θα αφανιστεί πολιτικά”. Η άποψη του πρώην υποψ. βουλευτή είναι ότι “ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου ως ο ιστορικός και μοναδικός εν ενεργεία σήμερα ενωτικός παράγων της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να τους καλέσει όλους τους υποψήφιους σε μια προοπτική επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, υπό την μεταβατική ενωτική ηγεσία του”.
Πέραν ωστόσο του Βασίλη Κεγκέρογλου, ουδείς άλλος εκ των άλλων διεκδικητών της ηγεσίας δεν δήλωσε, μέχρι χθες τουλάχιστον διατεθειμένος να κάνει πίσω.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε ευθέως τον κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει σύντομα τις προθέσεις του, ώστε να ασχοληθεί το ΚΙΝΑΛ με υπαρκτά θέματα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε και το εκλογικό δίλημμα που θα διαπερνά τη σύγκρουσή του με τον πρώην πρωθυπουργό και αυτό θα είναι η αναμέτρηση παρελθόντος και μέλλοντος!
Ο Χάρης Καστανίδης που έχει ήδη καταθέσει υπογραφές (και μεγάλο αριθμό μάλιστα, πολύ πιο πάνω από το όριο) παραμένει αμετακίνητος, όπως και ο Παύλος Γερουλάνος, παρότι ορισμένοι τον εμφανίζουν πιθανό να υπαναχωρήσει. Το θέμα με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και πρώην υπουργό του κ. Παπανδρέου είναι εάν και πόσο επηρεάζεται η προσπάθειά του να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, από την κίνηση που έχει ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Παύλος Χρηστίδης συνεχίζει τα διαδικτυακά event και την συλλογή υπογραφών από νεολαίους κυρίως, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ενώ μόνο κ. Κεγκέρογλου παραδέχθηκε ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα.
Σε κάθε περίπτωση, η όποια υπαναχώρηση υποψηφίου ή υποψηφίων θα γίνει επίσημα και ξεκάθαρα, αφού ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου ότι θα κατέβει στις εκλογές. Κι αυτό διότι φοβούνται ότι μπορεί να εκτεθούν ανεπανόρθωτα εάν οι ίδιοι αποχωρήσουν ενόψει της έλευσης του πρώην πρωθυπουργού και εκείνος την τελευταία στιγμή επιλέξει να μην είναι υποψήφιος. Έτσι κι αλλιώς στις συνομιλίες που είχαν μαζί του, ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μόνο νύξεις και βολιδοσκοπήσεις έκανε και δεν αποσαφήνισε με απόλυτο τρόπο τις ακριβώς θα κάνει.
Οι ανακοινώσεις του πρώην πρωθυπουργού αναμένονται έως σήμερα το βράδυ, με την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, αλλά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, δείχνει ότι η υποψηφιότητά του πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος Παπανδρέου θέλοντας να μη διχάσει την βάση του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τα οποία πιστεύει ότι ένας μεγάλος αριθμός θα δηλώσει υποστήριξη στο πρόσωπό του.