Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Β. Κικίλιας: Συνολικά 81 οι κλίνες ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Επιπλέον 43 κρεβάτια ΜΕΘ θα διαθέσουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές, όπως αποκάλυψε μιλώντας σήμερα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Συμφωνήσαμε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και από αύριο έχουμε ακόμα 43 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 41 για ενήλικες και 2 για παιδιά. Να θυμίσω ότι πέρυσι για τον ιό της γρίπης είχαμε περίπου 100 αναμονές την ημέρα για κρεβάτι ΜΕΘ. Οπότε θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα μαζί με τις 230 που έχουμε από το Ε.Σ.Υ. στην Αττική και κάπου 600 σε όλη την Ελλάδα, να έχουμε επιπλέον 81 κλίνες για εντατική θεραπεία».

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας φέτος έχουν εμβολιαστεί 1.000.000 περισσότεροι συμπολίτες μας, σε σχέση με πέρυσι, για τον ιό της γρίπης και επισήμανε ότι αυτή την εποχή στην Ελλάδα το κύριο θέμα είναι η γρίπη. «Νοσούν συμπολίτες μας, ευπαθείς ομάδες, ανοσοκατασταλμένοι από τον ιό της γρίπης. Είμαστε συνεπείς με την υπόσχεση ότι θα θωρακίσουμε τη χώρα και θα δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν οι συμπολίτες μας πρόσβαση σε κρεβάτι εντατικής θεραπείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Κικίλιας αναφερόμενος στο Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, είπε ότι στόχος του είναι οι προληπτικές εξετάσεις να είναι δωρεάν, καθώς όπως τόνισε, αυτό σημαίνει Δημόσια Υγεία. Μάλιστα επισήμανε πως αυτό γίνεται «μεταφέροντας πόρους από την περίθαλψη στην πρόληψη και το κόστος πέφτει στο 1/4 και, κυρίως, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής μας. Θέλουμε να αντιστρέψουμε την κουλτούρα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η καθιστική ζωή, οι συμπεριφορικοί και κοινωνικοί παράγοντες αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στο κάπνισμα, σε παιδική παχυσαρκία - που δυστυχώς είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη - σε κατάχρηση αλκοόλ, σε κακές διατροφικές συνήθειες».


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

    

Απόψεις

randomness