Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σοκ από τραυματισμό Λαμιώτη αστυνομικού στο εξωτερικό!

Επίθεση με εκρηκτικά πραγματοποιήθηκε χθες στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της Τζέντα, πόλης στη δυτική Σαουδική Αραβία, κατά την τελετή για την επέτειο της ανακωχής της 11ης Νοεμβρίου 1918, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν άνθρωποι, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως ένας Έλληνας ομογενής συγκαταλέγεται στους τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες και είναι ελαφρά τραυματισμένος. Λίγο αργότερα εγινε γνωστό πως απο την βομβιστική επίθεση τραυματίστηκε ένας Λαμιώτης Αστυνομικός που υπηρετεί στο προξενείο της Ελλάδας στην Τζέντα.
Ο άτυχος νεαρός, 28 χρόνων, ήταν μεταξύ των τεσσάρων τραυματιών από την αγνώστου προέλευσης χειροβομβίδα που εκτοξεύτηκε στην εν λόγω εκδήλωση.
Ο Έλληνας πρέσβης ενημέρωσε την οικογένεια του συμπολίτη μας και μάλιστα τους ενημέρωσε πως θα κάνει χειρουργείο.
Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά για τον άτυχο 28χρονο συμπολίτη μας.


Καταδικάζει το Υπουργείο Εξωτερικών

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μη-μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντας - κατά την οποία τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός, ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του γενικού προξενείου στην εν λόγω τελετή - εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, ενημερώνει ότι ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Επισημαίνει επιπλέον πως του συμπαραστέκονται τόσο το γενικό προξενείο όσο και η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness