Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΩΝ “NEMESIS”

Αν αναζητάτε ένα γυμναστήριο… έργο τέχνης που θα σας κάνει να ανυπομονείτε για την επόμενη προπόνηση, τότε η Ακαδημία Αθλητισμού και Τεχνών “NEMESIS” είναι η μόνη επιλογή. Διαθέτοντας εγκαταστάσεις 450 τ.μ. η “NEMESIS” έκανε το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο του 2014, μεταμορφώνοντας πλήρως το χώρο του παλιού καταστήματος δομικών υλικών του κυρίου Παπανάγνου στη Θερμοπυλών 75, στη Λαμία.

Σε αντίθεση με την γνώριμη μορφή των αθλητικών ακαδημιών, η Λήδα και ο Δημήτρης πήγαν ένα βήμα πιο μακριά, δημιουργώντας ένα μοντέρνο γυμναστήριο υψηλών προδιαγραφών. Οι αρχικές δραστηριότητές του ήταν η ρυθμική γυμναστική, ο μοντέρνος χορός και η γυμναστική ενηλίκων σε μια λιτή, καλαίσθητη αίθουσα.

Η “NEMESIS” ξεκίνησε με τη Λήδα και με 25 ανθρώπους, με τους οποίους είχαν «δέσει» ήδη σαν ομάδα από τα ομαδικά προγράμματα που παρακολουθούσαν στο Μώλο. Σταδιακά, άρχισαν να μπαίνουν στην ομάδα και νέα μέλη, ενισχύοντας το νέο εγχείρημα. Στο δυναμικό του γυμναστηρίου προστέθηκαν 2 ακόμη γυμνάστριες, με αρμοδιότητα στα προγράμματα yoga και pilates.

Μέσα σε δύο χρόνια η “NEMESIS” της Λήδας Κολοφωτιά και του Δημήτρη Γιαννόπουλου αναδείχθηκε σε «ναό» για τους λάτρεις της φυσικής γυμναστικής, χωρίς την χρήση οργάνων. Η μεγαλύτερη επένδυση του δυναμικού διδύμου Λήδας-Δημήτρη είναι η προσωπική εργασία, η οποία απαιτήθηκε για τη διαμόρφωση του χώρου αλλά και για την διαρκή αναβάθμισή του σε επίπεδο υλικοτεχνικών και διδακτικών παροχών, ως «ευχαριστώ» για την εμπιστοσύνη τόσων και τόσων κατοίκων της πόλης.

Ειδικότερα, η Λήδα Κολοφωτιά κατάγεται από το Δομοκό και είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ της Αθήνας και personal trainer με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα προπονητικής για προγράμματα Aerobic Step και Yoga, Pilates, ενώ κατέχει το Δίπλωμα Dance με πιστοποίηση του “Studio One”. Επιπλέον, σπούδασε στο ΙΕΚ Ακμή αισθητική και επαγγελματικό μακιγιάζ, κάτι που την έχει βοηθήσει να είναι ακόμη πιο δημιουργική με τα παιδιά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Ακαδημίας.

Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος είναι από την Στυλίδα και έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία. Είναι επαγγελματίας δύτης και πιστοποιημένος personal trainer. Ασχολείται συστηματικά με τα αθλήματα βουνού, ενώ κάνει εξορμήσεις στη φύση για αναρρίχηση και πεζοπορία και είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

Εξίσου, η Λήδα και ο Δημήτρης έχουν ολοκληρώσει τον Α’ κύκλο της Νοηματικής Γλώσσας, είναι πιστοποιημένοι από το ΕΚΑΒ διασώστες με άριστες γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών, είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές στα προγράμματα εκγύμνασης με την χρήση στατικών ποδηλάτων και εκπαιδεύονται διαρκώς σε νέα προγράμματα σε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο της Αθήνας.

Στις αθλητικές δραστηριότητες της Ακαδημίας περιλαμβάνονται αγωνιστική ρυθμική  και ρυθμική μαζικού αθλητισμού, ενόργανη, προπονήσεις bootcamp, μοντέρνος χορός, afro jazz, latino, τμήματα hip-hop και street dance, καθώς επίσης παρέχεται μουσικοκινητική αγωγή για αγόρια και κορίτσια από 2,5 ετών. Φυσικά, λειτουργούν παιδικά και εφηβικά τμήματα όπως και ομαδικά τμήματα ενηλίκων, χωρίς ηλικιακό όριο και χωρίς κόστος εγγραφής!

Τα πρωινά μεταξύ 9:00-11:00 γίνονται ομαδικά προγράμματα ενδυνάμωσης και pilates, ενώ από τις 3:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ. λειτουργούν ομαδικά τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Παράλληλα, για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα, σε ξεχωριστή αίθουσα του γυμναστηρίου πραγματοποιούνται εξατομικευμένα προγράμματα personal training, κατόπιν ραντεβού.

Φέτος στα προγράμματα εκγύμνασης θα συμπεριληφθεί και ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης με ιμάντες, σε δεύτερη ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα υπό την καθοδήγηση από εξειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής.

Όλα τα προγράμματα γυμναστικής είναι υπεύθυνα δομημένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, ώστε να μειώνουν το στρες, να τονώνουν και να υπενθυμίζουν τη χαρά της γυμναστικής για μια ζωή γεμάτη υγεία.

Μάλιστα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για λόγους… «Δικαιοσύνης» η NEMESIS” δίνει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε όλα τα προγράμματα εκγύμνασης, ώστε όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της μεγάλης παρέας της Ακαδημίας. Για τα παιδιά και τους εφήβους ο Σεπτέμβριος είναι δωρεάν, ενώ για τους ενήλικες υπάρχει η δυνατότητα μίας (1) δωρεάν δοκιμαστικής προπόνησης την ημέρα για όποιο πρόγραμμα τους ενδιαφέρει.

Φωτογραφίες