Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ “ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ”

Λένε πως… ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Όταν το εξαιρετικό φαγητό συνδυάζεται με την γενναιόδωρη φιλοξενία, τότε ο απόλυτος Έρωτας κάνει την εμφάνισή του και μετατρέπεται σε σχέση «πάθους» χωρίς ενοχές. Το “Αραξοβόλι Λιμεναρχείο” έχει τον τρόπο να σε κάνει να το ερωτεύεσαι κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη, ανακαλύπτοντας νέες αμαρτωλές γεύσεις που μένουν αξέχαστες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 στην πρώτη της διεύθυνση Αθηνών 116 από τον Κώστα Τασιό, ο οποίος ύστερα από 20ετή επαγγελματική πορεία στο χώρο της εστίασης στην Αθήνα, στο πλευρό των Βλάση και Φώτη Σταθοκωστόπουλου, αποφάσισε να στήσει τη δική του επιχείρηση στην πόλη μας επιθυμώντας να είναι πιο κοντά στον τόπο καταγωγής του, την Ευρυτανία.

Από το ξεκίνημά του το “Αραξοβόλι Λιμεναρχείο” έδειξε πολύ καλά δείγματα ποιότητας και εξυπηρέτησης που είχαν ως αποτέλεσμα να κερδίζει σταθερά την προτίμηση των καταναλωτών με την πελατεία του να διευρύνεται διαρκώς.

Επιμένοντας σχολαστικά στην άριστη ποιότητα των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών, στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό του μενού, στη βελτίωση τόσο των συνθηκών εργασίας για το προσωπικό όσο και στον άψογο επαγγελματικό τρόπο φιλοξενίας των πελατών, πρόβαλλε επιτακτικά η ανάγκη αύξησης του χώρου του καταστήματος. Δεδομένης δε της αδυναμίας επέκτασης του χώρου στο σημείο όπου βρισκόταν, κρίθηκε σκόπιμο να μεταστεγαστεί.

Έτσι το 2012 το “Αραξοβόλι Λιμεναρχείο” «αγκυροβόλησε» στη σημερινή διεύθυνση, Μεγάλου Αλεξάνδρου 21 & Αγράφων. Με την ευκαιρία της επέκτασης, ο κύριος Τασιός διέκρινε πως το διπλανό οικόπεδο θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ιδανικό χώρο για να πλαισιώσει το κατάστημα. Το αγόρασε και το διαμόρφωσε κατάλληλα σε χώρο πρασίνου, εξυπηρέτησης και παιδότοπο, κάνοντας ακόμη πιο ευχάριστη και άνετη τη φιλοξενία των πελατών του.

Στο σημείο αυτό μπαίνει σαν συνέταιρος στην επιχείρηση ο συγγενής του κυρίου Τασιού, Τάκης Καζάνης, ο οποίος εργαζόταν ήδη από τα πρώτα χρόνια στην επιχείρηση ως υπάλληλος και γνώριζε άριστα τη λειτουργία της.

Στον ιδιόκτητο χώρο του το “Αραξοβόλι Λιμεναρχείο” λειτουργεί με πολύ μεγαλύτερους και αρτιότερα διαμορφωμένους χώρους προετοιμασίας των εδεσμάτων, όπου το έμπειρο προσωπικό έχει την ευχέρεια να παράγει καλύτερα αποτελέσματα. Ο πουλδιάστατος χαρακτήρας του καταστήματος με ευρύχωρους εσωτερικούς, ημι-υπαίθριους και υπαίθριους χώρους, το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για τη φιλοξενία πολυπληθών συνεστιάσεων, με το πράσινο να περιβάλλει το κατάστημα και να δημιουργεί ευχάριστη αίσθηση στους πελάτες. Το μεγάλο τζάκι που ζεσταίνει μεταφορικά και ουσιαστικά την ατμόσφαιρα ολοκληρώνει το σκηνικό. Φυσικά, η μέριμνα για την άνετη παραμονή των πελατών δεν περιορίζεται μόνο στο εσωτερικό του καταστήματος, αλλά προεκτείνεται στο εξωτερικό του με τον απεριόριστο χώρο πάρκινγκ μπροστά και πίσω από το κατάστημα.

Οι νέες συνθήκες έδωσαν νέα ώθηση στην επιχείρηση. Το μενού εμπλουτίστηκε και μεγάλωσε με επιλογές τόσο σε θαλασσινές γεύσεις όσο και σε αγαπημένα κρεατικά. Το “Αραξοβόλι Λιμεναρχείο” μας κάνει παρέακαθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και τα μεσημέρια της Κυριακής, ενώ κάθε εβδομάδα μας ψυχαγωγεί με ζωντανή μουσική με λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Εκτός από τις φιλικές συγκεντρώσεις, φιλοξενούνται κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μικροί μπορούν να διασκεδάσουν με ασφάλεια στον περιφραγμένο παιδότοπο, με δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης από τους γονείς.

Η συνεχής παρουσία του Κώστα καθώς και της συζύγου του, Αγγελικής, και του συνεταίρου του, Τάκη, και η διαρκής επαγρύπνησή τους είναι η καλύτερη εγγύηση  για την αρμονική και υποδειγματική λειτουργία του καταστήματος κάθε στιγμή.

Νόστιμα ψάρια που «μυρίζουν θάλασσα», όπως τσιπούρες, μπαρμπούνια, κουτσομούρες και γλώσσα φούρνου, σαρδέλα ψητή και γαύρος, αλλά και θαλασσινά όπως καλαμάρια και χταπόδια σχάρας, μερακλίδικοι θαλασσινοί κεφτέδες, ψαρόσουπες με μπακαλιάρο και πεσκανδρίτσα, πιλάφι και μακαρονάδες με ποικιλία θαλασσινών και όστρακα αλλά και εύγευστα πιάτα, όπως φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια πλευρώτους αλά κρεμ, μπιφτέκι απλό ή γεμιστό, ribbon steak, ιδιαίτερα λουκάνικα από αγριογούρουνο και χορταστικές ποικιλίες κρεατικών έχουν γίνει πόλος έλξης για τους καλοφαγάδες της πόλης, ενώ δημιουργούν «σχολή» για τους νεοφερμένους που εν τέλει «δένουν» για πάντα στο “Αραξοβόλι Λιμεναρχείο”!

Από την τοπική αγορά, την αγορά της Στυλίδας και τα παράκτια χωριά της περιοχής επιλέγονται τα καλύτερα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Για τον εφοδιασμό του καταστήματος με κρέατα, πλούσια σε γεύση και ποιότητα καθώς και τα προϊόντα τους, τηρούνται μακροχρόνιες σταθερές συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές της περιοχής. Εκτός αυτού, όλες οι πρώτες ύλες περνούν από ενδελεχή αξιολόγηση κατά την αγορά τους, ώστε να διατηρούν αναλλοίωτο το γευστικό αποτέλεσμα των προσφερόμενων πιάτων.

Το ντόπιο κρασί, το αρωματικό τσίπουρο, το αναζωογονητικό ούζο και οι δροσερές μπίρες ρέουν σε αφθονία ολοκληρώνοντας την απολαυστική εμπειρία.

Σε ένα τόσο προσεγμένο περιβάλλον, δεν μπορεί να παραλειφθεί η αναφορά στις θερμές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των πελατών και του καταστήματος χάρη στην πληθωρική παρουσία των ιδιοκτητών, που δημιουργούν συνθήκες φιλικής ή και οικογενειακής φιλοξενίας.

Το “Αραξοβόλι Λιμεναρχείο” διαθέτει και ηλεκτρονική παρουσία στο Trip Advisor” και άλλους αξιόλογους τουριστικούς οδηγούς εστίασης, καταλαμβάνοντας υψηλή θέση στην τοπική αλλά και στην πανελλαδική κατάταξη, συνδυασμένες με άριστες κριτικές.

Φωτογραφίες