Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ “CAMINO SERVICE”

Από τα πολύ παλιά χρόνια, το τζάκι ήταν η καθιερωμένη μέθοδος θέρμανσης και μαγειρέματος κάθε σπιτιού. Τα μέλη της οικογένειας μαζεύονταν γύρω από την εστία για να μοιραστούν τα νέα της ημέρας, να χαλαρώσουν και να ξορκίσουν το κρύο τα παγωμένα βράδια του χειμώνα. Αν και η εικόνα αυτή ήταν πιο συνηθισμένη στις ορεινές περιοχές, τα τελευταία χρόνια το ένθερμο «κοινό» του τζακιού αυξάνεται προοδευτικά και μέσα στις πόλεις. Εκτός βέβαια από το τζάκι, ήρθαν στο προσκήνιο οι ξυλόσομπες και οι καυστήρες ξύλου ως σύγχρονες και οικονομικότερες λύσεις - ελέω κρίσης - έναντι του πετρελαίου.

Μπορεί η θαλπωρή και η ζεστασιά που προσφέρουν να είναι πολύτιμες, όμως σημαντική παράμετρος για την καλή συντήρησή τους είναι ο καθαρισμός της καμινάδας και της εστίας (χώρου καύσης) για την απομάκρυνση των καταλοίπων (καπνιά & κρεόζωτο) που επικάθονται στα τοιχώματα.

Ο καθαρισμός της καμινάδας έχει μεγάλη σημασία, αφ’ ενός για να μη μυρίζει το τζάκι, αφ’ ετέρου για να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και προπαντός να μη ρυπαίνει τον αέρα.

Σύμφωνα με τη μοντέρνα μέθοδο δόμησης, τα σπίτια είναι ψηλότερα και η πρόσβαση στο πάνω μέρος της καμινάδας είναι πολλές φορές δύσκολη και επικίνδυνη, ενώ μπορεί να προκληθούν ζημιές στην σκεπή. Επιπρόσθετα, οι καμινάδες είναι κατασκευασμένες από λεπτά, ευπαθή υλικά, τοποθετημένες συνήθως κολλητά στον τοίχο για οικονομία χώρου, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον καθαρισμό με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν, η “Camino Service” έφερε... τα πάνω κάτω, καθαρίζοντας την καμινάδα σας από κάτω προς τα επάνω. Ο σύγχρονος εξοπλισμός με εργαλεία προσαρμοσμένα στα  νέα κατασκευαστικά δεδομένα, επιτρέπει τον πλήρη καθαρισμό των καμινάδων από κάτω,  χωρίς τις δυσκολίες και τους κινδύνους που έχει ο καθαρισμός από την  σκεπή. Δίνει τη δυνατότητα εργασίας οποιαδήποτε ώρα, ακόμα κι όταν νυχτώσει και πάνω απ’ όλα η καμινάδα καθαρίζει σε όλο της το μήκος, ακόμη και στις γωνίες.

Από το 2013, η “Camino Service” εξυπηρετεί εκτός από την πόλη της Λαμίας και όλη την περιφέρεια του Ν. Φθιώτιδας, μέσω του εκπροσώπου της, κυρίου Ευθυμίου Κοσμά. Στη Βορειοανατολική Φθιώτιδα η “Camino Service” προσφέρει εγγυημένες παροχές από την Στυλίδα μέχρι την Γλύφα, στην Ανατολική Φθιώτιδα από το Μώλο, τα Καμένα Βούρλα, τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι τις Λιβανάτες, στη Βορειοδυτική Φθιώτιδα από την Σπερχειάδα και τη Μακρακώμη μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, ενώ επίσης καλύπτει ολόκληρο το οροπέδιο του Δομοκού.

Τα ραντεβού προσαρμόζονται στο απαιτητικό πρόγραμμά σας, με συνέπεια στην ημερομηνία και την ώρα και σε συγκεκριμένη, προκαθορισμένη τιμή, που περιλαμβάνει την εργασία και την χρήση των απαραίτητων ορυκτών καταλυτών.

Ο χρόνος που απαιτείται συνολικά για τον επιμελή καθαρισμό της καμινάδας σας είναι μία με μιάμιση ώρα, με το χώρο σας να παραμένει καθαρός μετά το τέλος των εργασιών καθαρισμού-συντήρησης.

Ο κύριος Κοσμάς διαθέτει άριστες εξειδικευμένες γνώσεις που βασίζονται στην εμπεριστατωμένη εκπαίδευση και την πλούσια εμπειρία του, καθώς έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τον καθαρισμό καμινάδων. Μαζί με τους έμπειρους και πλήρως εξοπλισμένους συνεργάτες του, εκτός από το να καθαρίσουν το τζάκι και την καμινάδα σας, θα σας ενημερώσουν και θα σας προτείνουν τις πιο απλές και σωστές λύσεις αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά κάθε πιθανό πρόβλημα, ενώ θα σας προμηθεύσουν δωρεάν με μία συσκευασία του επαναστατικού απομακρυντή πίσσας “Pissa Off”.

Επειδή η φωτιά ως στοιχείο μπορεί να γίνει επικίνδυνη, είναι σημαντικό να μπορείτε να ανταπεξέλθετε άμεσα και αποτελεσματικά. Η “Camino Service” και ο Ευθύμιος Κοσμάς δίνουν πολύτιμες συμβουλές για να απολαμβάνετε το τζάκι σαςμε ασφάλεια:

Ο πρώτος και σημαντικότερος κανόνας είναι να μην υπάρχουν κοντά στο τζάκι εύφλεκτα υλικά, όπως και να απομακρυνθούν κλαδιά δέντρων, ξύλα κ.ά. γύρω από την καμινάδα.

Το τζάκι σας θα πρέπει απαραίτητα να διαθέτει μεταλλική πλάκα (ή αλλιώς ντάμπερ) που απομονώνει την καμινάδα από την εστία και φυσικά, αυτή να λειτουργεί κανονικά κλείνοντας ερμητικά.

Στην περίπτωση που αντιληφθείτε ότι η καμινάδα σας έχει πάρει φωτιά μην πανικοβληθείτε. Μπορείτε να σβήσετε τη φωτιά σκεπάζοντάς τη με στάχτη. Διαφορετικά κλείστε το ντάμπερ, ώστε να σταματήσει η παροχή αέρα-οξυγόνου προς την καμινάδα. Το πιθανότερο είναι πως η φωτιά θα σβήσει σύντομα.

Εάν το τζάκι είναι κλειστού τύπου, κλείστε την πόρτα και σταματήστε την εισαγωγή του αέρα στο θάλαμο καύσης. Μην ανοίγετε πόρτες για αερισμό του χώρου όσο η καμινάδα καίει, καθότι θα την τροφοδοτήσετε με οξυγόνο.

Επίσης, αποφύγετε να ρίξετε νερό στο πυρωμένο τζάκι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί.

Αν το κτήριό σας έχει ξυλοσκεπή, καλέστε την Πυροσβεστική, αλλιώς όσο καίει η καμινάδα ελέγχετε περιμετρικά του κτηρίου για τυχόν εστίες φωτιάς από τις καύτρες που πετάγονται από την καμινάδα.

Τέλος, μην χρησιμοποιείτε το τζάκι προτού ειδικευμένο συνεργείο καθαρίσει την καμινάδα και την ελέγξει για πιθανές ζημιές.

Φωτογραφίες