Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ “ΥΓΕΙΑ”

Υπάρχει ένα κατάστημα που λειτουργεί με σαφή ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, συνεπή προσήλωση στην Πρόληψη, την Φροντίδα και τη Θεραπεία και απροσποίητο σεβασμό και υπευθυνότητα στα ζητήματα Υγείας και Ευεξίας: το κατάστημα ορθοπεδικών ειδών “Υγεία”, το οποίο βρίσκεται στον οικισμό της Ταράτσας στη Λαμία, απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο.

Το κατάστημα ορθοπεδικών ειδών “Υγεία” λειτούργησε για πρώτη φορά στο τέλος του 2005. Η Μαίρη Δημότση και ο Κώστας Μανιώτης διέκριναν την ανάγκη της ευρύτερης τοπικής αγοράς για ορθοπεδικά προϊόντα και παροχές υγείας εξίσου σε νοσοκομειακό και κατ’ οίκον επίπεδο, καθότι μέχρι τότε πλήθος ασθενών για να καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης σε ορθοπεδικά είδη και είδη υποστήριξης της αναπνοής, αναγκάζονταν να τα προμηθευτούν από γειτονικές πόλεις, όπως η Αθήνα και η Λάρισα.

Στην πορεία η γκάμα των προϊόντων εμπλουτίστηκε με προϊόντα σίτισης και διατροφής, ακουστικά βαρηκοίας, αναλώσιμα καθώς και βοηθητικά είδη για την ανακούφιση των προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος.

Ανέκαθεν, το πολυτιμότερο αγαθό για κάθε άνθρωπο είναι η υγεία. Αυτό το ύψιστης σημασίας αγαθό αποτελεί το βασικό πυλώνα λειτουργίας της επιχείρησης. Για το λόγο αυτό, η “Υγεία” βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν υποστεί τραυματισμούς ή αλλοιώσεις στο μυοσκελετικό τους σύστημα, τόσο στο στάδιο της φροντίδας όσο και στο στάδιο της θεραπείας και της αποκατάστασης  με αναπηρικά είδη, βοηθήματα βάδισης, αεροστρώματα, ειδική διατροφή, προϊόντα ακράτειας και κατάκλισης, μετεγχειρητικές ζώνες και ζώνες εργασίας. Δεν παραλείπει, δε, να προλάβει τα «κακώς κείμενα» για τους… υγιείς που ενδιαφέρονται για την ευεξία τους με πιεσόμετρα και είδη μασάζ. Παράλληλα, υποστηρίζει τις εξειδικευμένες ανάγκες των αθλητών, με προϊόντα αθλητικής διατροφής, ορθοπεδικούς νάρθηκες, ηλεκτρολύτες, αθλητιατρικό εξοπλισμό και όργανα γυμναστικής-αποκατάστασης.

Μεγάλο μέρος του καταστήματος καταλαμβάνει ο εξοπλισμός υποστήριξης της αναπνοής, ο οποίος αναμφίβολα αποτελεί ζωτικής σημασίας κομμάτι της καθημερινότητας πολλών συνανθρώπων. Συμπυκνωτές οξυγόνου, νεφελοποιητές, μηχανήματα C-PAP για άπνοιες ύπνου, εξασκητές αναπνοής και κάθε είδους εξειδικευμένο μηχάνημα για υποστήριξη της κατ’ οίκον νοσηλείας.

Μεταξύ άλλων στο κατάστημα πωλούνται ηλεκτρικές κουβέρτες, πλήρης εξοπλισμός ιατρείων και αναλώσιμα.

Το 2011 η “Υγεία” εγκαινίασε υποκατάστημα στο κέντρο της Λαμίας, συγκεκριμένα στην οδό Βύρωνος. Εκτός των άλλων προϊόντων και παροχών, στο νέο κατάστημα διατίθενται και ακουστικά βαρηκοΐας.

Εκτός από την Φθιώτιδα, η επιχείρηση διεύρυνε την δράση της με διανομή των προϊόντων της και στους όμορους νομούς Φωκίδας και Ευρυτανίας, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα της εξυπηρέτησης.

Από τον Οκτώβριο του 2016, το ωράριο λειτουργίας του κεντρικού καταστήματος τροποποιήθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, με ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι.

Η Μαίρη Δημότση κατάγεται από την Αργολίδα, όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον τομέα της Φαρμακευτικής, στο αγγλόφωνο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης, η κυρία Δημότση ασχολήθηκε επισταμένα με την υγεία και τις παραμέτρους της, τόσο από το ιδιόκτητο φαρμακείο που διατηρεί στην περιοχή της Ταράτσας, Λαμίας, όσο και με την ίδρυση του καταστήματος ορθοπεδικών ειδών “Υγεία”.

Με τη σειρά του ο Κώστας Μανιώτης αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του ως επιστημονικός συνεργάτης μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, παρέχει την πολύτιμη τεχνογνωσία του, συντονίζει και συνδράμει καθημερινά την επιχείρηση, στοχεύοντας στην άψογη εξυπηρέτηση και ενίσχυση του θεραπευτικού αποτελέσματος ασθενών, χρονίως πασχόντων αλλά και αθλητών. Ο 53χρονος, πλέον, κύριος Μανιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζέλι της Αταλάντης, αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διαμένει μόνιμα στην πόλη της Λαμίας από το 1994, όταν μετοίκησε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Φέροντας εις πέρας την κοινωνική εταιρική της ευθύνη η “Υγεία” συμμετέχει ως χορηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του “Π.Α.Σ. Λαμία”, της ομάδας μπάσκετ του “Λοκρού Αταλάντης” και της γυναικείας ομάδας βόλεϋ του “Α.Ο. Λαμίας” στην Α2 κατηγορία, προμηθεύοντας με τα απαραίτητα αναλώσιμα τους αθλητές και τις αθλήτριες. Παράλληλα, υποστηρίζει έμπρακτα τοπικά επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Επίσης, η “ΥΓΕΙΑ” είναι χορηγός συλλόγων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής, όπως ο Σύλλογος Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας, το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας, καθώς και εκδηλώσεων που άπτονται των ενδιαφερόντων της, όπως η πρόσφατη εκδήλωση Wheeling to Help - Όλη η Λαμία μια Αγκαλιά”, και η επιτυχημένη διημερίδα του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Στερεάς Ελλάδας με θέμα την αναπνευστική και καρδιαγγειακή αποκατάσταση.

Φωτογραφίες