Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟΥ “ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ”

Οι παλιές ιστορίες κουβαλούν μνήμες και αισθήματα που η αξία τους πολλαπλασιάζεται και η σημασία τους γίνεται συλλεκτική στο πέρασμα του χρόνου. Άνθρωποι που συναντήθηκαν για λίγο ή για περισσότερο, βλέμματα και χαμόγελα που αποτυπώθηκαν σε άσπρο-μαύρο με την επιθυμία να μην ξεθωριάσουν ποτέ, μυρωδιές και αρώματα της ελληνικής Κουζίνας που έγιναν αφορμή να ξανασμίξουν αγαπημένοι φίλοι και οικογένειες...

Αν ο δρόμος στην επόμενη έξοδό σας για μεζέδες, σας βγάλει προς την οδό Καζούλη, - απέναντι από το εμβληματικό πέτρινο κτήριο του 6ου Γυμνασίου - η Παλιά Ιστορία” των Γιάννη και Στέργιου Μπλούνα είναι μια εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε με όλες σας τις αισθήσεις.

Σε ένα από τους ομορφότερα κεντρικά σημεία της πόλης, η Παλιά Ιστορία” θα σας αναζωογονήσει σαν παλιό καλό κρασί και θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές γεύσεων και καλής διάθεσης με την εκλεκτή ελληνική Κουζίνα της, την ευγενική εξυπηρέτηση, τις καλές τιμές και το «ζωηρό» της περιβάλλον.

Οι σπάνιες αρχειακές φωτογραφίες που διακοσμούν τους τοίχους, ανοίγουν «παράθυρα» πίσω στον χρόνο για να ξαναζωντανέψουν την αίγλη της Λαμίας του 1920 και του 1930 και να ξεδιπλώσουν με νοσταλγία τη μεγάλη ιστορία της πόλης σε παλιούς και νέους θαμώνες.

Ο χώρος που φιλοξενεί την “Παλιά Ιστορία” ανακαινίστηκε πρόσφατα, με τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους περαστικούς επισκέπτες να «γεμίζουν» τα τραπέζια της, από το μεσημέρι με χαλαρή διάθεση για φαγητό ή απλά για να πιουν τα τσιπουράκια τους ως αργά το βράδυ με τις παρέες να αυξάνουν σε αριθμό ατόμων, ανεξάρτητα από καθημερινές και αργίες.

Το όνειρο του Γιάννη και του Στέργιου να δημιουργήσουν μια επιχείρηση διαχρονική, όπου το σήμερα εμπνέεται ρίχνοντας «κλεφτές ματιές» στο χθες και το παλιό υποδέχεται το σύγχρονο, πήρε πνοή το Δεκέμβριο του 2015.

Έτσι, λοιπόν, βρέθηκε η πλέον δημιουργική διέξοδος για να μας αφηγηθούν όχι μία, αλλά χίλιες παλιές ιστορίες με μπόλικο μεράκι. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλλε η πολύτιμη εμπειρία που συγκέντρωσε ο Γιάννης από τις συνεργασίες του με αξιόλογους επιχειρηματίες της πόλης, υπηρετώντας από διάφορα πόστα τον τομέα της εστίασης.

Στον κατάλογό της “Παλιάς Ιστορίας” θα βρείτε παραδοσιακούς μεζέδες, πολύχρωμες σαλάτες, κρύα αλλά και ζεστά ορεκτικά, λαχταριστά κυρίως πιάτα, πολυποίκιλα πιάτα φρέσκων θαλασσινών, δημιουργίες βασισμένες σε πεντανόστιμες συνταγές και ένα πάντα χαμογελαστό προσωπικό να σας υποδεχτεί και να σας εξυπηρετήσει.

“Παλιά Ιστορία”... για φαγητό και ανταμώματα όπως άλλοτε!

Φωτογραφίες

    

randomness