Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

12.000 λαμπτήρες τύπου LED στον οδοφωτισμό της Λαμίας

 

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στον οδοφωτισμό» μεταξύ του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη και της αναδόχου εταιρείας . Παρών στην έναρξη της εμβληματικής αυτής επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτιστικού συστήματος του Δήμου Λαμιέων, ήταν ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων  Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης.

Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και την τοποθέτηση 7.620 ολοκαίνουργιων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED τελευταίας γενιάς και 4.000 λαμπτήρων. Ένα πολύ σημαντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.919.080,00€, ύστερα και από την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού που προκηρύχτηκε το Μάιο του 2018, περνά πλέον στη φάση της υλοποίησής του.

Είναι χρηματοδοτούμενο έργο στο σύνολό του, στο 100%, από το ΤΠΔ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τόνισε οτι το συνολικό οικονομικό όφελος σε ετήσια βάση για τον Δήμο ανέρχεται στις 1.065.754 €.  λαμβάνοντας υπόψη την ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τη μείωση του κόστους συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου. 

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρογιάννη πρόκειται για ενα  σημαντικό όφελος, που θα επιφέρει σταδιακά τη μείωση των δημοτικών τελών έως και 40€ για κάθε νοικοκυριό, ενώ πάνω από 70% υπολογίζεται να είναι η μείωση των εκλυόμενων ρύπων!

Ακόμα, είπε ο κ. Σταυρογιάννης με την ολοκλήρωση του έργου το Δεκέμβριο του 2019, θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά και αισθητικά ο δημόσιος χώρος και ο καλύτερος φωτισμός θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους κατοίκους, τους πεζούς, τους οδηγούς και τους ποδηλάτες, μειώνοντας παράλληλα και την εγκληματικότητα. ''Ο Δήμος Λαμίας αλλάζει στην πράξη '' ηταν το σχόλιο του Δημάρχου Νίκου Σταυτρογιάννη . 

 

Ο Δήμος Λαμιέων είναι ένας από τους πέντε Δήμους πανελλαδικά που προχωρούν στην υλοποίηση του προγράμματος αντικατάστασης του οδοφωτισμού . 

   

randomness