Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

2.500.000 € για την «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Φάνη Σπανού, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020 το Σχέδιο Δράσης για την «Πολιτιστική, Περιβαλλοντική, Τουριστική Διαδρομή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», προϋπολογισμού 2.500.000,00 €. Η αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) «Πολιτιστική, Περιβαλλοντική, Τουριστική Διαδρομή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» θα οικοδομήσει , σύμφωνα με την Περιφέρεια , ένα ισχυρό και ευρύ δίκτυο θέσεων και διαδρομών πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 

Σε συνέχεια της σημαντικής αυτής απόφασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός συντόνισε την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, ευρεία σύσκεψη στη Λαμία, όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ  Σταύρος Μπένος, στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων, του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε από τους μελετητές του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ η μελέτη της Οιδίπους Πολιτιστικής Διαδρομής  .

 

«Η προστασία, προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειάς μας αποτελεί στρατηγική μας επιλογή. Σήμερα, χρηματοδοτούμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα μας πάει ένα βήμα πιο πέρα. Διαμορφώνουμε μια πολιτιστική εμπειρία, που θα γίνει σχολείο για τα παιδιά μας και πόλος έλξης για τους επισκέπτες μας»δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός. 

O Πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ  Σταύρος Μπένος συμπλήρωσε: «Η Στερεά Ελλάδα είναι μια εμάς ένα εργαστήριο ονείρων και βρισκόμαστε στην στιγμή, που το όνειρο αυτό αρχίζει να οικοδομείται. Η χρηματοδότηση της «Οιδίπους Πολιτιστικής Διαδρομής» ανοίγει το δρόμο να κάνουμε πράξη τα έργα και τις δράσεις ώστε να υλοποιήσουμε αυτό το όνειρο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα «προικιά» της Στερεάς Ελλάδας, τα μνημεία της Φύσης, τα μνημεία του Πολιτισμού, τις ωραίες επιχειρήσεις και όλα μαζί ένα ολοκληρωμένο προϊόν Πολιτιστικού Τουρισμού. Αυτή η διαδρομή που σχεδιάσαμε και χρηματοδοτείται σήμερα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των θεσμών, των ανθρώπων και όλου του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

 

   

Απόψεις

Στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λαμίας που λόγω αυτών των πρωτοφανών συνθηκών δεν μπορούμε να βρισκόμαστε δίπλα τους θέλουμε να πούμε ότι: Αυτή η παγκόσμια κατάσταση...