Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

40 πόντους εφτασε το χιόνι στην πλατεία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού --Γιάννης Κοτζιάς : Σφοδρό το κύμα κακοκαιρίας , δουλεύουμε πυρετωδώς για να βοηθήσουμε τους δημότες μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύριο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές, τον ισχυρό παγετό και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους. Δραματική είναι κατάσταση στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού , καθώς σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Γιάννη Κοτζιά , το χιόνι στην κεντρική πλατεία του Δήμου εφτασε τους 40 πόντους , ενω η κυκλοφορία στο εσωτερικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες . Τα εκχιονιστικά μηχανήματα 
του Δήμου δουλεύουν πυρετωδώς ,ενω η δημοτική αρχή επιχειρεί με ολες της τις δυνάμεις για να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα στις μετακινήσεις και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης . Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κελαιδίτη , επιχειρεί με όλες του τις δυνάμεις από τις πρώτες ώρες των φαινομένων έχοντας ενεργοποιήσει περισσότερα από 150 μηχανήματα έργου για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου του νομού Εύβοιας , τον απεγκλωβισμό συμπολιτών μας και την υποστήριξη συνεργείων για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης. Όλοι οι βασικοί μας οδικοί άξονες παραμένουν μέχρις ώρας προσβάσιμοι, με απαραίτητη προϋπόθεση τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:
• Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι)
• Παλαιάς Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ
• Από κόμβο Αγίου Στεφάνου προς ΠΑΘΕ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας) μέσω Α-11 Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας
Η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων επιτρέπεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για το σύνολο του οδικού δικτύου της Π.Ε. Εύβοιας.
 
Τα φαινόμενα θα επιμείνουν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, για αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντική η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και η τήρηση των προληπτικών μέτρων που συστήνουν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness