Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

4.000 Δωμάτια για το Ράλι Ακρόπολις!

• Η δήλωση Κικίλια ανεβάζει κατακόρυφα τις προσδοκίες για την νέα διοργάνωση

• Θύμιος Καραΐσκος: «Για εμάς στο Δήμο Λαμιέων το Ράλι Ακρόπολις δεν τέλειωσε ποτέ»


Στο ρυθμό του Ράλι Ακρόπολις κινείται και πάλι η Λαμία και ολόκληρη η Φθιώτιδα καθώς μετά και τη δήλωση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια οι προσδοκίες ξενοδόχων και ελεύθερων επαγγελματιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα για την επόμενη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί και πάλι στην πόλη της Λαμίας και θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο. 

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού τόνισε θα «βουλιάξει» η Φθιώτιδα ενόψει του Ράλι Ακρόπολις το φθινόπωρο, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι διοργανωτές ψάχνουν από τώρα για 4.000 δωμάτια προκειμένουνα καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν για όσους αγωνιστούν συν τις ομάδες τους.

Η δήλωση του υπουργού ανέβασε κατακόρυφα τον πήχη των προσδοκιών για μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στην τοπική οικονομία να πάρει μια βαθιά οικονομική ανάσα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου η προετοιμασία για την υποδοχή του Ράλι Ακρόπολις θα αποτελέσει το αντικείμενο ειδικής σύσκεψης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου Λαμιέων με την Ένωση Ξενοδόχων της Λαμίας αλλά και τους Συλλόγους της Φθιώτιδας. Στόχος της σύσκεψης θα είναι να υπάρξει ένας σχεδιασμός και μια προετοιμασία για τη φιλοξενία πληρωμάτων και επισκεπτών του Ράλι Ακρόπολις.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί επίσης ο σχεδιασμός των μέτρων που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και την προστασία των θεατών, των επισήμων και ταυτόχρονα την τήρηση μέτρων για την Covid-19.

Ένα γεγονός παγκόσμιας σημασίας για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως είναι το Ράλι Ακρόπολις, αυξάνει και τις υποχρεώσεις των διοργανωτών.

Είναι αλήθεια ότι η πόλη μας και γενικότερα η Φθιώτιδα θα διαφημιστεί σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο φανατικούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και βεβαίως οι εικόνες που πρέπει να πάρουν φεύγοντας μαζί τους και οι αγωνιζόμενοι στα πληρώματά τους και τα στελέχη των ομάδων τους θα πρέπει να είναι οι καλύτερες.

Η Λαμία δια στόματος του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου δηλώνει έτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις του 2022, μια διοργάνωση που, όπως λέει, «είμαστε πανέτοιμοι να τη φιλοξενήσουμε κι υποσχόμαστε ότι θα είναι καλύτερη από ποτέ».



«Όταν διεκδικήσαμε όλοι μαζί και πετύχαμε να φέρουμε ξανά το Ράλι Ακρόπολις στη Λαμία, ενεργοποιώντας υποδομές και υπηρεσίες, είχαμε ξεκάθαρο στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας» τονίζει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του “Λ.Τ.”.

«Ανάπτυξη, δηλώνει ο κ. Καραΐσκος, σημαίνει θέσεις εργασίας, οικονομικές επενδύσεις, εξωστρέφεια και πίστη στις δυνάμεις μας».

Στη συζήτησή μας ο Δήμαρχος επικαλέστηκε και στοιχεία μελέτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που παρουσιάστηκε από το αρμόδιο Υπουργείο τον περασμένο Δεκέμβρη στο 1ο συνέδριο για το ράλι Ακρόπολις, και τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα ότι ήταν πάνω από 80% ο θετικός αντίκτυπος της διοργάνωσης στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης των πανεπιστημιακών υπάρχει διαπιστωμένο οικονομικό όφελος από την επισκεψιμότητα.

Ο δείκτης SROI (social return on investment) κοινωνικής οικονομικής απόδοσης της έρευνας δείχνει πως για κάθε ευρώ που ξοδέψαμε η κοινωνία κέρδισε 9, δείκτης απόδοσης 1 προς 9.

«Για εμάς στο Δήμο Λαμιέων το Ράλι Ακρόπολις δεν τέλειωσε ποτέ. Από την επόμενη της ολοκλήρωσης του αγώνα, του 2021, ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το 2022 ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί.

Με σύμμαχο την αναγνώριση από Ομάδες, Κατασκευαστές, Χορηγούς και Promoter, την εμπειρία της περσινής διοργάνωσης αλλά πάνω από όλα την αποδοχή του κόσμου, υλοποιούμε το σχεδιασμό μας σε τρείς άξονες.

Άρτιες και ασφαλείς υποδομές του Κέντρου Αγώνα, παράλληλες εκδηλώσεις για να κρατηθεί το ενδιαφέρον αμείωτο και μια ζεστή - ευγενική φιλοξενία με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών από την τοπική μας κοινωνία» υπογραμμίζει ο κ. Καραΐσκος.

Στο σηµείο αυτό να αναφέρουµε ότι η Λαµία, όταν πριν από αρκετά χρόνια ανέλαβε την διοργάνωση του Rally Acropolis, σε επίπεδο παγκοσµίου πρωταθλήµατος, κατάφερε να το ανεβάσει από την τελευταία θέση στην 3η, και στην συνέχεια, την επόµενη χρονιά στην 1η θέση αναδεικνύοντας το ως «Χρυσό Acropolis». Αυτό φυσικά συνέβη εξαιτίας της άψογης διοργάνωσης µεν της εξαιρετικής φιλοξενίας της πόλης µας δε, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, απέναντι σε όλους τους εµπλεκόµενους µε την διοργάνωση.

«Θα βοηθήσουμε όλοι μαζί να πετύχει το Ράλι Ακρόπολις, με ασφάλεια, με σιγουριά, θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα για την προβολή της περιοχής μας» δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης, επισημαίνοντας ότι μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν οι δυνατότητες για την κάλυψη 4.000 φιλοξενουμένων στα ξενοδοχεία του νομού, αλλά με σωστό προγραμματισμό και συνεργασία με όλους τους φορείς θα βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.




Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ηµερών σχετικά µε την νέα διοργάνωση του Rally Acropolis από τον Δήµο Λαµιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας, στηρίζει και αυτή με τη σειρά της, την προσπάθεια δηλώνοντας ότι είναι συµπαραστάτες σε κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή.

«Στηρίζουµε απολύτως την διεκδίκηση του Rally Acropolis υποσχόµενοι για µια ακόµα φορά να επιδείξουµε σε αγωνιζοµένους, διοργανωτές και θεατές, την άψογη φιλοξενία µας και από οικονοµικής πλευράς αλλά και από άποψη παροχών και υπηρεσιών» τονίζουν οι ξενοδόχοι.

Ένα καίριο ζήτημα πάντως που θα απασχολήσει την σύσκεψη θα είναι η διαμονή των αθλητών και συνοδών τους στα ξενοδοχεία της Λαμίας αλλά και στα ξενοδοχεία των γειτονικών Δήμων αλλά και η σίτιση στα καταστήματα μαζικής εστίασης. Με αυτό τον τρόπο η διοργάνωση των αθλητικών αγώνων στην πόλη πέρα από την δημοσιότητα που θα επιφέρει στην πόλη θα μπορεί να συνεισφέρει με ανταποδοτικό χαρακτήρα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Προς το παρόν υπάρχει και ένα αγκάθι όσον αφορά την εκπλήρωση υποχρεώσεων που είχαν αναληφθεί στην περσινή διοργάνωση. Το Υπουργείο Αθλητισμού εξετάζει το «κόψιμο» μια σειράς ειδικών διαδρομών, καθώς οι αρμόδιοι Δήμοι δεν ανταποκρίθηκαν στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχαν για το Ράλι Ακρόπολις του 2021.

Ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός για το θέμα αυτό τόνισε πως το προηγούμενο έτος δόθηκε μια μάχη σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, η Περιφέρεια και οι Δήμοι και άλλοι φορείς, ώστε να έρθει το ανανεωμένο Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά.



«Πράγματι, σήμερα υπάρχει ένα ζήτημα με τις πληρωμές, τριών Δήμων προς την διοργάνωση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι
Δήμαρχοι αυτοί έχουν πολύ καθαρή βούληση, «αφενός μεν να στηρίξουν την διοργάνωση, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα οφέλη που απολαμβάνει ο τόπος, αφετέρου δε για να είναι συνεπείς ως προς τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους.».

Ο κ. Σπανός τόνισε πως λόγω γραφειοκρατικών αιτιών δεν έγινε δυνατή η εκταμίευση των χρημάτων αυτών προς τη διοργάνωση, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η Περιφέρεια δουλεύει στενά με τους εν λόγω Δήμους, φέρνοντας τους και σε επαφή με το Υπουργείο Αθλητισμού, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρει πως πιστεύει ότι θα λυθεί το ζήτημα αυτό, «κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ένα Ακρόπολις χωρίς τους Βωξίτες, χωρίς το Μοσχοπόδι χωρίς οποιαδήποτε άλλη από τις ιστορικές διαδρομές» υπογράμμισε ο κ. Σπανός.

Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να είναι όλοι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, γιατί διαφορετικά δεν θα είναι κανείς συνεπής, με απότοκο να τεθεί σε κίνδυνο όλη η διοργάνωση.

«Η ουσία είναι πως είμαστε από πάνω, Περιφέρεια και Δήμοι, ούτως ώστε να δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει, να δοθούν οι εκτιμήσεις που πρέπει και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα, να χαρούμε, να απολαύσουμε, και να ωφεληθούμε από μια πολύ σημαντική διοργάνωση τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο κ. Σπανός.

Πρόκειται για τις ειδικές διαδρομές Θήβα, Βωξίτες και Ταρζάν, οι οποίες ανήκουν στους Δήμους Θήβας, Δελφών και Μακρακώμης, αντίστοιχα.

 

 

    

 

Απόψεις

Tους κάλυψε όλους ο Σταϊκούρας !@ Tην συμβολή τριών κυβερνήσεων στην υλοποίηση του οδικού άξονα Ε-65 εξήρε με την ομιλία του στη χθεσινή τελετή παράδοσης του...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness