Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

7 εκ. ευρώ στις Μητροπόλεις Φθιώτιδας και Χαλκίδας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου !

 

Την ενταξη δύο εργων θρησκευτικού τουρισμού αποφάσισε στη σημερινή  του συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς . Συγκεκριμένα το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει στο ΕΣΠΑ , την ανακαίνιση της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής ση Χαλκίδα , την αρχαιότερη εκκλησία των Βαλκανίων προυπολογισμού 4,5 εκ ευρώ  και το εκκλησιαστικό μουσείο της Μητροπολης Φθιώτιδας προυπολογισμού 2,5 εκ ευρώ .

Τα δύο εργα εγκρίθηκαν κατα πλειοψηφία καθώς υπήρξαν αντιρρήσεις απο τους περιφερειακούς συμβούλους των παρατάξεων του Δημήτρη Αναγνωστάκη , της Κατερίνας Μπατζελή και του Τάσου Χρονά . Στις τοποθετήσεις τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι που μειοψήφισαν , εξέφρασαν την αποψη οτι η συγκυρία σήμερα στη χώρα μας με τα τόσα πολλά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν δεν ευνοεί τέτοιες πολιτικές και οτι αυτά τα χρήματα που  κατευθύνονται για  εργα στις  εκκλησίες της Περιφέρειας , θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αλλες ανάγκες   .

''Για ιερές εμπνεύσεις'' εκανε λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Χρονάς . Το να δίνονται εκατομμύρια ευρώ για εργα σε ιερούς ναούς και εκκλησιαστικά μουσεία , οταν εχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά και δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία τους επόμενους μήνες , δεν είναι ορθή πολιτική , σημείωσε ο κ. Χρονάς και ζήτησε να  υπάρξει μια αυστηρή ιεράρχηση αναγκών στην Περιφέρεια οσον αφορά τα εργα που χρηματοδοτούμε .

Απαντώντας στις ενστάσεις των περιφερειακών συμβούλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Κυρμανίδης τόνισε οτι 'πάγια αρχή της αυτοδιοίκησης είναι οπου κρίνει αναγκαίο να συνδράμει το εργο της εκκλησίας''.

Ο  αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Κυρμανίδης χαρακτήρισε το εργο της Μητρόπολης Φθιώτιδας για το εκκλησιαστικό μουσείο  ''εξόχως αναπτυξιακό'' ,   καθώς οπως είπε , ανοίγει νέους ορίζοντες στον θρησκευτικό τουρισμό . ''Με χαρά δεχτήκαμε τη πρόταση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας διαπιστώνοντας οτι εχουμε να κάνουμε με ενα ωριμο εργο που θα δώσει εργασία σε πολλούς ανθρώπους και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής'' δήλωσε ο κ. Κυρμανίδης  .

''Δεν μπορεί η Περιφέρεια να υποκαθιστά το υπουργείο Πολιτισμού και να μην διεκδικεί χρηματοδοτήσεις'' τόνισε η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Μπατζελή και πρότεινε την αναβολή του θέματος  , ωστόσο η προτασή της απορρίφθηκε απο το περιφερειακό συμβούλιο  . Την εισήγηση καταψήφισαν οι παρατάξεις του Τάσου Χρονά , του κ. Βούλγαρη και της κ. Πολυζώη , ενω λευκό ψήφισε η παράταξη του κ. Αναγνωστάκη οσον αφορά την ενταξη των δύο αυτών  εργων που αφορούν τις Μητροπόλεις της Φθιώτιδας και της Χαλκίδας .  Σε απευθείας μετάδοση στην τηλεδιάσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου , ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών  για την ενταξη του εργου του εκκλησιαστικού μουσείου ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους και αυτούς που ψήφισαν και αυτούς που εξέφρασαν μια διαφορετική αποψη και καταψήφισαν το θέμα .

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness