Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αγανάκτηση καταστηματαρχών με τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ρεύμα

• Κώστας Καραγεώργος: “Οι λογαριασμοί αυτοί δεν μπορούν να πληρωθούν”
 

Ζαλίζουν οι λογαριασμοί ρεύματος που λαμβάνουν αυτές τις μέρες επαγγελματίες της εστίασης, βιοτεχνίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Λαμία. Κατηγορίες καταστημάτων που πλήττονται άμεσα, είναι κυρίως αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και καφέ. 

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες μια απλή σύγκριση των λογαριασμών ρεύματος από πέρυσι είναι αποκαλυπτική του μεγέθους των ανατιμήσεων που έγιναν και που θα συνεχιστούν.

Οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και στην ενέργεια λειτουργούν ως η χαριστική βολή στις επιχειρήσεις, ιδίως της εστίασης, που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της πανδημίας.

«Οι λογαριασμοί αυτοί δεν μπορούν να πληρωθούν» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης στη Φθιώτιδα Κώστας Καραγεώργος και προσθέτει πως οι επαγγελματίες πλέον δεν μπορούν να αντέξουν και πολλοί ετοιμάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. «Σε αυτό προσθέστε όλα τα αλλα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης καθώς και την μειωμένη κίνηση στα καταστήματα λόγω μέτρων για τους ανεμβολίαστους, και αμέσως δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης για τις επιχειρήσεις της εστίασης που από την αρχή της πανδημίας δουλεύει με πολύ λιγότερη πελατεία».

Ο κόσμος τις τελευταίες ημέρες άρχισε να μειώνεται στα καταστήματα καφέ και εστίασης στη Λαμία, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, ενώ τα έσοδα κατρακυλούν και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος τους κάνουν να αγανακτούν. 
«Η αύξηση των τιμών στην ενέργεια αυξάνει και τις τιμές των προϊόντων που χρησιμοποιούν καθημερινά οι επαγγελματίες της εστίασης», επισημαίνουν οι καταστηματάρχες που βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος να είναι φουσκωμένοι.