Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης : Διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

 

 Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης εκφράζει για μία ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία του και την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι ακόμη οι βαμβακοπαραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί την συνδεδεμένη επιδότηση βαμβακιού παρά το ότι έχει περάσει πάνω από τρίμηνο από τότε που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της τηλεπισκόπησης.

          Σε μια προσπάθεια να αναδείξουν το πρόβλημα αγρότες απο την περιοχή της Ανθήλης πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία . Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανθήλης όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τη συγκέντρωση υπογραφών από τους αγρότες πού βρίσκονται εκτός συνδεδεμένης επιδότησης έκανε δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και απαίτησε να αρθεί άμεσα η αδικία ο υφίστανται οι αγρότες μιας ολόκληρης περιοχής και κινδυνεύουν να μην μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγή.

          Να θυμίσουμε ότι στην πρώτη ανακοίνωση που έβγαλε ο Αγροτικός Σύλλογος ανέφερε συγκεκριμένα ότι η μη απόδοση η συνδεδεμένης επιδότησης βαμβακιού θα έχει πολύ δυσμενή αποτελέσματα στους αγρότες -καλλιεργητές οι οποίοι αναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια για να συνεχίσουν την παραγωγή και σήμερα δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν . Σύμφωνα με τους αγρότες η μη καταβολή της συνδεδεμένης του βαμβακιού  θα μειώσει δραματικά το εισόδημα τους  σε μία περίοδο που τα συνολικότερα προβλήματα είναι πολύ οξυμένα και σοβαρά εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης στην οποία έχουμε μπει αυτό το διάστημα.

''Θέλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στις δύσκολες συνθήκες που έχουμε μπροστά μας, θέλουμε συμπαραστάτες μας στον αγώνα όλους τους αγρότες της περιοχής και της Φθιώτιδας γιατί σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα είναι πολύ περισσότεροι που θα υποστούν αντίστοιχη αδικία'' , σημειώνουν οι αγρότες της Ανθήλης . 

Φωτογραφίες

   

randomness