Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ακραία καιρικά φαινόμενα από το χαμηλό βαρομετρικό «Δαίδαλος»


Το χαμηλό βαρομετρικό «Δαίδαλος» που εξακολουθεί να πλήττει την χώρα, είχε σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως στην Φθιώτιδα, το Κατάκολο, την Ηλεία και τον Μαραθώνα. 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις σημειώθηκε χαλαζόπτωση ενώ στην περίπτωση της Φθιώτιδας το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που χρειάστηκε η συνδρομή εκχιονιστικών μηχανημάτων για να καθαρίσουν οι δρόμοι. 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 μ.μ στον δήμο Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ των περιοχών Λιβανατών και Αρκίτσας, όπου η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική Οδό.

Στο 155ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, ανάμεσά τους και νταλίκες και χρειάστηκαν ώρες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί προβλήματα.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στο Κατάκολο Ηλείας. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στην περιοχή πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κακοκαιρία όμως έπληξε και τον Μαραθώνα όπου το βράδυ της Τρίτης η αρχική έντονη νεροποντή εξελίχθηκε σε χαλάζι με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα να λεπτά να δείχνουν όλα χιονισμένα.
Η κακοκαίρια αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, με βροχές και καταιγίδες. Αστατος, με μπόρες, θα είναι ο καιρός και στην Αττική. ΠΗΓΗ SKAI.GR 

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.