Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αμεσες λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας ζητούν οι Γιατροί

Την οριακή κατάσταση λειτουργίας στο Νοσοκομείο Λαμίας έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο   της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Φθιώτιδας στη συνάντηση που είχε με τον  Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Ζυγούρη . Οι Γιατροί  ζήτησαν να υπάρξει και νέα συνάντηση παρουσία και του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για να διευκρινιστούν εκκρεμότητες και να προωθηθούν λύσεις.

Η συζήτηση  επικεντρώθηκε στα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφημέρευση από το κρίσιμο έλλειμμα σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο  Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας Φθιώτιδας, καθώς και από την ψήφιση και εφαρμογή του νέου νόμου για το ωράριο των ιατρών. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που μας αφορούν και διαπιστώθηκε  η προβληματική διαχείρισή τους από τη Διοίκηση του ΓΝΛ, ενώ αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του επόμενου διαστήματος.

''Οι ελλείψεις είναι συγκεκριμένες και έχουμε φτάσει στα όριά μας'' δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΦ Βασίλης Κυριακάκης .''Μπαλάκι μεταξύ αρμοδίων εμείς αρνούμαστε να γίνουμε,θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και για αυτό επιμένουμε καλώντας και τους συμπολίτες μας βουλευτές αλλά και τους αυτοδιοικητικούς να κάνουν ότι μπορούν ώστε να προσληφθεί το συντομότερο δυνατό ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Λαμίας και να σταματήσουμε να δουλεύουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά με το πιστόλι στον κρόταφο'' . Απο την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου , αναγνώρισε οτι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ελλειψη ιατρικού προσωπικού , ωστόσο τόνισε οτι γίνονται καθημερινά μεγάλες προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης .  

Η  ΕΙΝΚΥΦ , οπως τονίζει σε ανακοινωσή της  διεκδικεί  από κοινού με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος:

  • Την υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας για σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.
  • Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας μνημονιακών απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός επιμελητής και κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.