Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

''Αναψαν τα αίματα'' στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς --Απόστολος Γκλέτσος : ''Η περίοδος χάριτος τελείωσε ''

Επεισοδιακή ηταν η σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας , ενω λίγο ελειψε να η συνεδρίαση να τιναχτεί στον αέρα  , οταν ενα φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Απόστολο Γκλέτσο και εναν πολίτη , ανάγκασε τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ηλία Σανίδα να διακόψει τη συνεδρίαση για να εκτονωθούν τα πνεύματα . Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε ενα υπόμνημα για την επανασύσταση του Πανεπιστημίου  και τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΕΙ Στερεάς που παραχωρήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας . Ο συμπολίτης μας δικηγόρος Γιώργος Σμοκοβίτης ζήτησε να τοποθετηθεί για να διαβάσει το υπόμνημα που είχε συντάξει ο ιδιος και να το καταθέσει στο περιφερειακό συμβούλιο .

 Το γεγονός οτι το υπόμνημα ηταν ανυπόγραφο προκάλεσε  αντιδράσεις ,  ενω με εντονο υφος αντέδρασε και ο Απόστολος Γκλέτσος , ο οποίος σε εκείνο το σημείο σηκώθηκε απο τα εδρανα και αρχισε να αντιδικεί με τον κ. Σμοκοβίτη , ανταλλάσσοντας μάλιστα και βαριές εκφράσεις . Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου , διακρίνοντας οτι η αντιπαράθεση συνεχιζόταν και η κατάσταση αρχισε να ξεφεύγει απο τον ελεγχο , διέκοψε τη συνεδρίαση για να εκτονωθούν τα πνεύματα .

Λίγο αργότερα και ενω βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση , ο Απόστολος Γκλέτσος καταφέρθηκε και εναντίον του προέδρου , οταν για ενα θέμα ημερήσιας διάταξης αναφέρθηκε απο κάποιον ομιλητή της παράταξης της πλειοψηφίας το ονομα του πρώην Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη . Με το ακουσμα του ονόματος του πρώην περιφερειάρχη , ο Απόστολος Γκλέτσος , αντέδρασε λεγοντας οτι ''αρκετά το λιβάνισμα στον πρώην ''. Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ζήτησε απο τον περιφερειακό σύμβουλο να μην αναφέρεται σε πρόσωπα που δεν είναι στην αίθουσα , τοποθέτηση που εκανε εξαλλο τον Απόστολο Γκλέτσο , λέγοντας οτι αυτά που γίνονται στο περιφερειακό συμβούλιο είναι αστειότητες και οτι ο κόσμος μας ψήφισε για να λύσουμε τα προβλήματα και οχι για να αυτοεπαινούμαστε σε κάθε θέμα . Μάλιστα ο κ. Γκλέτσος απευθυνόμενος στο προεδρείο είπε οτι η περίοδος χάριτος που εδωσε η παραταξή του στην περιφερειακή αρχή τελείωσε .

Το σκηνικό της εντασης επαναλήφθηκε για τρίτη φορά στο περιφερειακό συμβούλιο , με αφορμή ενα ψήφισμα για τη ΛΑΡΚΟ . Το θέμα εφερε η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης , ζητώντας απο τους περιφερειακούς συμβούλους να στηρίξουν ενα ψήφισμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ , που ακολουθούν οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπασδέκης ''τον δρόμο του αγώνα , διεκδικώντας τη δουλειά και τη ζωή τους . ''Η κυβερνητική τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα , υποθηκεύει το μέλλον των εργαζομένων , αλλά και της ιδιας της επιχείρησης και της παραγωγικής βάσης της χώρας , γι'αυτό ζητάμε την ανακλησή της '' τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπασδέκης . Ο Απόστολος Γκλέτσος συμφώνησε με την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης , βλέποντας ομως τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις αρκετών περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας , καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της περιφερειακής αρχής , που είναι συνέχεια της προηγούμενης , λέγοντας οτι πέντε χρόνια ενω εβλεπαν τα προβλήματα με τη ΛΑΡΚΟ να διογκώνονται δεν εκαναν τίποτα για να στηρίξουν την επιχείρηση . Τελικά για να εγκριθεί ομόφωνα το ψήφισμα  χρειάστηκε να γίνει μια μίνι  σύσκεψη των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων οι οποίοι αποσύρθηκαν σε αλλη αίθουσα για να συζητήσουν το περιεχόμενο του ψηφίσματος . 

 

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...