Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Αναστολή των τραπεζικών προμηθειών ζητά ο Γιάννης Οικονόμου !

Μια ακόμα πρωτοβουλία από τον βουλευτή Φθιώτιδας  Γιάννη Οικονόμου που έρχεται σε συνέχεια των παρεμβάσεων του γύρω από τα αναγκαία μέτρα υποστήριξης των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, αναδεικνύοντας ένα θέμα με ισχυρούς συμβολισμούς αλλά και ουσία.

 

Σε ερώτηση του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο κ. Οικονόμου αναφέρεται στις χρεώσεις προμήθειας των τραπεζικών συναλλαγών που διενεργούνται είτε μέσω ΑΤΜ ή μέσω e-banking , θέμα που απασχολεί ολους τους συναλλασόμενους με τις Τράπεζες , αλλά κυρίως τους επιχειρηματίες που η επαφή τους με τα τραπεζικά ιδρύματα είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση .

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής, η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να ελέγξει την διασπορά της επιδημίας, έχει πάρει μια σειρά από αναγκαίες αποφάσεις που περιορίζουν την κυκλοφορία και τις δραστηριότητες των πολιτών. Ταυτόχρονα, έχουν ανακοινωθεί οικονομικά μέτρα υποστήριξης ύψους 6,8 δις ευρώ που αφορούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων και του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

 Μια άμεση συνέπεια αυτών των έκτακτων μέτρων είναι το σύνολο σχεδόν των τραπεζικών συναλλαγών να γίνεται είτε μέσω e- Banking είτε μέσω ΑΤΜ. Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Οικονόμου θα  ήταν απολύτως λογικό οι τράπεζες για όσο καιρό διαρκούν αυτές οι έκτακτες συνθήκες να αναστείλουν τις προμήθειες που χρεώνουν στους  πελάτες τους σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που διενεργούνται είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω ΑΤΜ. ''Η κίνηση αυτή θα είχε συμβολικό αλλά και ουσιαστικό αποτύπωμα για ιδιώτες, εργαζόμενους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πλήττονται εξαιτίας της επιδημίας'' σημειώνει ο κ Οικονόμου .

 

Με βάση τα παραπάνω ο βουλευτής Φθιώτιδας ρωτάει τους αρμόδιους  Υπουργούς αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να παρέμβει, αξιοποιώντας κάθε δυνατή επιλογή,  στις διοικήσεις των τραπεζών προκειμένου να υπάρξει  αναστολή των χρεώσεων προμήθειας συναλλαγών που διενεργούνται μέσω ΑΤΜ και e- banking για όσο χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα;

 

 

   

randomness