Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων

Δυο κορυφαία προγράμματα για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, θα χρηματοδοτηθούν και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πρόκειται για τα προγράμματα «Politis» και «Οικονομία Δάσους», στην υλοποίηση των οποίων θα συμβάλλει η ΚΕΔΕ με 516.000 ευρώ. Το ποσόν αυτό η ΚΕΔΕ συγκέντρωσε με χρήματα που η ίδια διέθεσε από το αποθεματικό της αλλά και από Δήμους και ιδιώτες στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε αμέσως μετά τις πυρκαγιές.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ εγκρίθηκαν οι δύο σχετικές προγραμματικές συμβάσεις, τις οποίες συνάπτει με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη συνεδρίαση μίλησε και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά για τα δυο αυτά προγράμματα.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Πολίτης», ο κ. Μπένος παρουσίασε τις τρεις μείζονες μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη μετατροπή των ΚΕΠ σε πλήρη υποκαταστήματα του κράτους, τη δημιουργία των Κέντρων Χωροταξίας και Περιβάλλοντος (ΚΕΧΩΠ), που θα έχουν ως αποστολή «να αναγορεύσουν την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση ως τον επιτηρητή, τον εγγυητή της εφαρμογής της περιβαλλοντικής, της χωροταξικής και αδειοδοτικής διαδικασίας» και την ψηφιακή ενίσχυση των Αναπτυξιακών Οργανισμών, οι οποίοι περιλαμβάνουν τρεις βασικούς πυλώνες: την παραγωγή μελετών και έργων για αδύναμους Δήμους στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους, τον αναπτυξιακό πυλώνα και τους Φορείς Διαχείρισης Προορισμών, τα DMO.     

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων