Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο Δημοτικό συμβούλιο Λαμίας η ''καυτή πατάτα'' του ΧΥΤΑ !

Ανατροπή -εκπληξη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων για το εργο του ΧΥΤΑ . Ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο , κρίνοντας οτι είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει  να συζητηθεί διεξοδικά , ακούγοντας τις απόψεις ολων των παρατάξεων πριν ληφθεί οριστική απόφαση για ενα εργο 10 εκατομμυρίων ευρώ που σέρνεται στις πολιτικές και δικαστικές αίθουσες πάνω απο μια επταετία . Η συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν  προμήνυε μια τέτοια εξέλιξη , δεδομένου οτι η εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραίσκου πρότεινε την απόρριψη του πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού και την ακύρωση της διαδικασίας του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το εργο συνολικού προυπολογισμού 9.200.000 ευρώ και την εκπόνηση μελέτης για την δημοπράτηση ενός καινούριου εργου  . Μετά απο μια πολύωρη συζήτηση του θέματος οπου διασταυρώθηκαν διάφορα νομικά επιχειρήματα και πολλαπλές ενστάσεις που εχουν να κάνουν με τις προσφυγές των διαγωνιζόμενων εταιρειών ,  τις αποφάσεις δικαστηρίων , αλλά και τους κινδύνους να υποστεί  ο Δήμος οικονομική ζημιά , στην περίπτωση που υποχρεωθεί να  καταβάλλει μεγάλες αποζημιώσεις στις εταιρείες , ο Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος  ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν προκειμένου να απεμπλακεί η υπόθεση και να κατασκευαστεί το εργο . Ξεκαθάρισε πάντως απο την αρχή της συνεδρίασης την προθεσή του να φέρει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αφου σε μείζονος σημασίας ζητήματα είναι το  μόνο αρμόδιο για να πάρει κρίσιμες αποφάσεις . Ο κ. Καραίσκος μέσα απο μια εισήγηση 25 σελίδων εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια ολες τις πτυχές του θέματος απο την αρχή της διαδικασίας μέχρι σήμερα και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν ολες τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων -μελών της Οικονομικής Επιτροπής , εισηγήθηκε  την παραπομπή του στο Δημοτικό συμβούλιο .

Διαβάστε στο αυριανό φύλλο του Λαμιακού Τύπου αναλυτικό ρεπορτάζ με ολες τις εξελίξεις για ενα  εργο που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και ταλαιπωρεί επτά ολόκληρα χρόνια το Δήμο Λαμιέων .

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

Θέλω να πέσω για ύπνο και να ξυπνήσω παραμονή Δεκαπενταύγουστου, απ’ τα πανηγύρια του γιου μου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών.Να έχουν γίνει τα καρπούζια.Ο...
randomness