Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανησυχία για το κρούσμα κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας Οινοφύτων

Την έντονη ανησυχία τους  για το κρούσμα κορωνοϊού στην δομή φιλοξενίας Οινοφύτων , εκφράζουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης Γιώργος Μουλκιώτης και Ανδρέας Πουλάς . 
Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα της δημόσιας υγείας λόγω κρούσματος κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας Οινοφύτων, οι τρείς βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν  ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης - Ασύλου και Υγείας.
Με την ερώτησή τους  τονίζουν   ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19, οι λοιμωξιολόγοι είχαν επισημάνει ότι οι κλειστές δομές – γηροκομεία, σωφρονιστικά καταστήματα, προσφυγικοί καταυλισμοί – είναι οι πιο επίφοβες επιδημικές εστίες, ενώ το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες δομές φιλοξενίας προσφύγων ανά την επικράτεια, έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα την σήμανση συναγερμού στις κατά τόπους κοινότητες.
 Επισημαίνουν επίσης   ότι μια τέτοια περίπτωση είναι και η δομή φιλοξενίας Οινοφύτων, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκε σε καραντίνα έως και τις 16/09/2020 καθώς ένας αιτούμενος άσυλο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Οι τρείς βουλευτές ζητούν  από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν αν έχουν υποβληθεί όλοι (πρόσφυγες και εργαζόμενοι) σε προληπτικό έλεγχο στη δομή φιλοξενίας Οινοφύτων και ποια είναι τα ευρήματα των μοριακών ελέγχων. Επιπλέον, ερωτούν , σε ποια πρόσθετα μέτρα προστασίας και πρόληψης θα προχωρήσουν προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά της νόσου, αλλά και πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα των κρουσμάτων στις κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων ανά την επικράτεια.
 
Φωτογραφία :EUROKINISSI 

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.