Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανοιχτά μετά από ώρες και τα δυο ρεύματα στην Αθηνών - Λαμίας

Καιρός… βαρύς και με προβλήματα, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ο καιρός αγριεύει όσο μόνο σήμερα αλλά μέχρι την Κυριακή, όταν και τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα φαινόμενα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι κινηθούν στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας από τη Θεσσαλία και πάνω, κυρίως στα δυτικά, ενώ χιόνι και παγετό θα βρουν και όσοι κινηθούν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Διαβάστε πιο κάτω: Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών

Ήδη άλλωστε, σε πολλά σημεία της χώρας χρειάζονται αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων. Και ενόψει της εξόδου των Χριστουγεννών όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και προσεκτικοί.

Στα πελάγη οι άνεμοι τοπικά ενδέχεται να φτάσουν έως τα 10 μποφόρ ως το μεσημέρι σήμερα αλλά κατά τα άλλα θα κινούνται από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια 8 με 9.

 

 

 

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την περασμένη Τετάρτη (20.12.2017) ανέφερε πως τα κύρια χαρακτηριστικά, θα ήταν:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια).

Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανόν να σημειωθούν στην Ευρυτανία, την Φωκίδα, την ανατολική Στερεά (κυρίως στην Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).

Β. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μέτρα και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στην Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).

Γ. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

 

Σάββατο (23-12-2017)

Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός μπορεί να επιδεινωθεί το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.