Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο παλιό Δημαρχείο της Λαμίας

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση πραγματοποίησε χθες το βράδυ στη Λαμία η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με θέμα:  «Πολιτική, Οικονομία, Κοινωνία σε κρίση –  Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ».

Η εκδήλωση εγινε  στην πλατεία «Καράβι» μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο Λαμίας, με ομιλητές της εκδήλωσης τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Τομεάρχη Οικονομικών του  ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Σακελάρης και  ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην τοποθετησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , σημείωσε ότι ''η ΝΔ υποσχέθηκε στήριξη της μεσαίας τάξης και αντ' αυτού, τη δύσκολη στιγμή έδωσε μόνο δανεικά, επιστρεπτέα προκαταβολή και αναστολή υποχρεώσεων αντί να δώσει μη επιστρεπτέα ενίσχυση όπως είχε την δυνατότητα.
Υποσχέθηκε κράτος αξιών και εφάρμοσε το πελατειακό κράτος και τη λίστα Πέτσα.
Υποσχέθηκε ότι θα δουν το έργο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και ξηλώνει όλα τα δικαιώματα: ατομικά, συλλογικά, κοινωνικά.
Στο κρίσιμο ζήτημα του τι πρέπει να κάνουμε εμείς, τόνισε  ότι ''ο ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία θα απάντησει με ένα πρόγραμμα που θα απάντησει στην τετραπλή κρίση- Οικονομική, Υγειονομική, Κλιματική, Δημοκρατίας - με διεύρυνση των δικαιωμάτων. Όλων τον δικαιωμάτων.
 
Ο κ. Τσακαλώτος δεν απέφυγε να ασκήσει κριτική και στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα . Σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για το Ταμείο Ανάκαμψης , οπου χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή συμφωνία «Ορθολογική, γιατί κινείται, ισόποσα, στη λογική των επιδοτήσεων και των δανείων», ο κ. Τσακαλώτος τόνισε οτι  η αρχική πρόταση (με στήριξη Γαλλίας-Γερμανίας, που ήδη προσπαθούσε να συμβιβάσει Βορρά-Νότο), είχε περισσότερες επιδοτήσεις και λιγότερα δάνεια. (500 δις επιδοτήσεις 250 -δις δάνεια).
'' Τα δάνεια αυξήθηκαν και οι επιδοτήσεις μειώθηκαν μετά από απαιτήσεις των Βορείων  αλλά ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει την συμφωνία «ορθολογική» ακριβώς για το σημείο όπου έχασαν οι Νότιοι και κέρδισαν οι Βόρειοι'' υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος .
 

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές τόνισαν οτι «η Αριστερά, για να είναι χρήσιμη, οφείλει να ενισχύσει τα κινήματα, σεβόμενη φυσικά την αυτονομία τους. Για αυτό πρόσθεσαν το κάλεσμα  πρέπει να απευθύνεται ιδιαίτερα στους ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, που νιώθουν ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις, που φοβούνται ότι τίποτα δεν αλλάζει.
Με αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους οφείλουμε να συζητήσουμε, να δούμε γιατί απογοητεύτηκαν, πού φταίξαμε κι εμείς σε αυτό και να συναντηθούμε ξανά. Να απευθυνθούμε στους νέους και στις νέες, στον κόσμο που θέλει να ζήσει, να προχωρήσει, να δημιουργήσει και νιώθει ότι αυτό του το στερούν.
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι που έχουν ανάγκη την Αριστερά για να βελτιώσουν τη ζωή τους''.
Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness