Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στις 8 μ.μ κλείνουν οι κάλπες για την εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά- Που ψηφίζετε στη Φθιώτιδα

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του αρχηγού του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα στη προοδευτική παράταξη. Η ψηφοφορία διεξάγεται από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ . Στη Λαμία κάλπς εχουν στηθεί στο Εργατικό Κέντρο στην Πλατεία Διάκου .

Μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο 2017, που αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές που εμπνέουν από παλιά τη δράση της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η δημοκρατία, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη.Θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αν χρειασθεί, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 ανάμεσα στους δυο πρώτους υποψηφίους που θα αναδειχθούν από την σημερινή ψηφοφορία.

 

Στο δεύτερο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν , μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει σήμερα κατά τον πρώτο γύρο. Οι υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά:

Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, και Δημήτρης Τζιώτης.

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και μπαίνει μόνο ένας σταυρός προτίμησης .'Οποιος προσέλθει θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριό του. Μπορεί να πάει να ψηφίσει όπου επιθυμεί. Σ΄όποιο εκλογικό κέντρο τον εξυπηρετεί.
Η ψηφοφορία αφορά τον επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Η ψηφοφορία γίνεται σε περίπου σε 1000 εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό.

Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει  εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφίσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Την οργάνωση των εκλογών έχει αναλάβει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο.

Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η ΑΕΔΔ αποφάσισε να συγκροτήσει «Δίκτυο Εμπιστοσύνης» ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομού και Δήμων. Που μπορείτε να ψηφίσετε στη Φθιώτιδα :

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣΚάτω Τιθορέα ΦθιώτιδαςΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣΠλατεία Αμφίκλειας,Αμφίκλεια  ΦθιώτιδαςΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥΔομοκός ΦθιώτιδαςΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝΠλατεία Αθ. Διάκου 3,Λαμία ΦθιώτιδαςΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝΑταλάντη ΦθιώτιδαςΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Κεντρική Πλατεία
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝΜπίκα,Μαλεσίνα Φθιώτιδας1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣΣπερχιάδα ΦθιώτιδαςΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ Κεντρική Πλατεία
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣΜακρακώμη ΦθιώτιδαςΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πλατεία Μακρακώμης
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ25ης Μαρτίου,Καμένα Βούρλα ΦθιώτιδαςΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΆγιος Κωνσταντίνος ΦθιώτιδαςΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΟΣΚύπρου 34,Στυλίδα ΦθιώτιδαςΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ