Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανοιξε η Εθνική Οδός στο Μαρτίνο -Κανονικά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Κανομικά γίνεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας , η κυκλοφορία στην εθνική οδό εδω και λίγα λεπτά , καθώς περιορίστηκε πλέον η φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας .

Πάνω από 6 ώρες μαινόταν η πυρκαγιά στην περιοχή του Μαρτίνου που κράτησε κλειστό το εθνικό δίκτυο Αθηνών - Λαμίας σήμερα το απόγευμα. Λίγο πριν τις 22:00, άνοιξε και πάλι η εθνική οδός, και η συγκοινωνία εκτελείται κανονικά. 
Η  φωτιά  ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Μάλιστα, οι άνεμοι που επνεαν στην περιοχή συνέβαλαν ώστε οι φλόγες να περάσουν την Εθνική Οδό, η οποία παρέμεινε  κλειστή.

Η φωτιά δεν απείλησε  κατοικημένη περιοχή, ωστόσο ισχυρές  δυνάμεις κατάσβεσης βρέθηκαν στην περιοχή και εδωσαν μάχη με τις φλόγες   ώστε να  θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν τη δύση του ηλίου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στην περιοχή ενισχύθηκαν   και απο εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε αεροσκάφη PZL και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, υπάρχει συνδρομή από τέσσερις υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Για λόγους ασφαλείας από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων είχε  διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και στα δύο ρεύματα και τα αυτοκίνητα εκτρέπονταν  από εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να αποφύγουν τον πυκνό καπνό που είχε  σκεπάσει τον αυτοκινητόδρομο.

 

   

randomness