Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αντιδράσεις στα Λουτρά Υπάτης για την εγκατάσταση προσφύγων

Αντιδράσεις προκαλούν στους επιχειρηματίες ξενοδόχους των Λουτρών Υπάτης δημοσιεύματα πανελλαδικών μεσων ενημέρωσης  ότι γίνονται διερευνητικές ενέργειες για την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχειακά - ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, καταλύματα της περιοχής .

Ο Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Υπάτης Νίκος Ζιάκας θεωρεί οτι η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Υπάτης θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην τουριστική κίνηση, τόσο του εγχώριου τουρισμού, όσο και του εξωτερικού  και μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στην τοπική οικονομία και κατά συνέπεια τον κοινωνικό ιστό της περιοχής.

Ειδικότερα, η Λουτρόπολη της Υπάτης και η ευρύτερη περιοχή είναι μια περιοχή που έχει υποστεί βαθύ πλήγμα από την πολυετή οικονομική κρίση , σημειώνει ο κ. Ζιάκας , προσθέτοντας οτι  το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του πενιχρού εισοδήματος των κατοίκων της προέρχεται και από τις υπηρεσίες τουρισμού - εστίασης.

''Καθίσταται απόλυτα σαφές και προκύπτει από απολύτως αντικειμενικά τεχνοκρατικά δεδομένα – και δίχως ίχνος ρατσιστικής ή άλλης διάκρισης'' επισημαίνει  ,  ότι η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της Υπάτης θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην τουριστική κίνηση, τόσο του εγχώριου τουρισμού, όσο και του εξωτερικού''.

''Καταληκτικά, και όπως εμφατικά έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Υπάτης είναι απολύτως αλληλέγγυα στο εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα των προσφύγων. Ακριβώς, δε, η λεπτότητα του ζητήματος είναι που επιβάλλει πριν από κάθε απόφαση εγκατάστασης, να προηγείται διάλογος και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και των πολιτών της περιοχής''.   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness