Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας --Απαντούν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης

Ανυποχώρητοι στο αιτημά τους να μην εφαρμοστεί ο νόμος του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας και προχωρούν σήμερα σε νέα κινητοποίηση -διαμαρτυρία . Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας , καλεί ολους τους εργαζόμενους  (εμβολιασμένους και μη),  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη 2021 και ώρα 7 πμ, στην Κεντρική Πύλη του Νοσοκομείου.
 Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία -αποχή  από την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και από την συλλογή στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό. Καλούν επίσης  τους συναδέλφους τους  στο  Γραφείο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού να συμμετέχουν στην απεργία–αποχή από την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων αναστολής εργασίας, όπως έχει κηρύξει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
Επίσης προκηρύσσουν επαναλαμβανόμενες Στάσεις Εργασίας (από Πέμπτη 2/9/21 ωρα:10:00-15:00, Παρασκευη 3/9/21 ωρα:10:00-15:00 κ.ο.κ) καθώς και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ωρα:11:00) στην Κεντρική Πύλη του Γ.Ν. Λαμίας.
''Ως υγειονομικοί (εμβολιασμένοι και μη) ΔΕΝ είμαστε αντίθετοι στον εμβολιασμό αλλά στην απόφαση της υποχρεωτικότητας. Είμαστε απέναντι ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε εκβιαστικά και διχαστικά διλήμματα, στην στοχοποίηση συναδέλφων και στις πειθαρχικές κυρώσεις (αναστολή καθηκόντων)'' τονίζουν στην ανακοινωσή τους .
''Κανένας συνάδελφος σε αναστολή εργασίας, κανείς δεν περισσεύει από το Ε.Σ.Υ.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξή στα ΒΑΕ, αναβάθμιση των οικονομικών απολαβών μας και διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας υγειας των ασθενών μας.
Στηρίζουμε  τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων και τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας''.

    

randomness