Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων ψάχνει ο Δημήτρης Αναγνωστάκης - ΜΗΔΕΝ εντάξεις έργων στην Περιφέρεια Στερεάς;

• Συνεδριάζει την Πέμπτη (28/4) το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με τις στρατηγικές μελέτες για υδατοκαλλιέργειες και αγροτική ανάπτυξη στην ατζέντα 


Μηδέν εντάξεις έργων που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, παρατηρείται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρη Αναγνωστάκη. 

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε και η οποία αναμένεται να συζητηθεί σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απευθύνει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια και την απουσία εντάξεων στο ΠΕΠ Στερεάς και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της παράταξης της μειοψηφίας ο ΦοΔΣΑ με δελτία τύπου ενημέρωσε ότι υπέβαλε προτάσεις για τα 2 μεγάλα έργα της Περιφέρειας.

Για τη ΜΕΑ και ΧΥΤΥ Χαλκίδας στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και για τη ΜΕΑ και ΧΥΤΥ Λαμίας στις 7 Ιουλίου 2021. Μέχρι σήμερα, αναφέρει ο κ. Αναγνωστάκης, δεν έχουν ενταχθεί τα έργα και το ερώτημα είναι γιατί;

Όταν μάλιστα βλέπουμε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, να έχουν ενταχθεί 25 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, να έχουν ενταχθεί σχεδόν όλα τα έργα και να έχουν μείνει εκτός μόνο της Περιφέρειάς μας, τότε απόλυτα δικαιολογημένα επιβεβαιώνεται, στη συνείδηση των πολιτών, η αναποτελεσματικότητα και η ανεπάρκεια της περιφερειακής αρχής.
Στον αντίποδα βλέπουμε την περιφέρεια της Θεσσαλίας και την επιτυχία της να εντάξει και τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Λάρισας.

Σημειώνεται, ότι η Θεσσαλία έχει εντάξει όλα της τα μεγάλα έργα, όπως τη ΜΕΑ Τρικάλων – Καρδίτσας, που συμβασιοποιήθηκε και ξεκινά η κατασκευή της, τη ΜΕΑ Βόλου και φυσικά τη ΜΕΑ Λάρισας !

Και ενώ διαπιστώνουμε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια κινητικότητα, εντάσσονται και υλοποιούνται έργα, στη δική μας Περιφέρεια δεν γίνεται τίποτα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σθεναρή πολιτική διεκδίκηση του περιφερειάρχη και του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, που τελεσφόρησε υπέρ των πολιτών και της ποιότητας ζωής τους!

Δυστυχώς, στη Στερεά Ελλάδα, έχουμε ΜΗΔΕΝ εντάξεις και δεν ευθύνεται ο κακός μας ο καιρός.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα κληθεί να απαντήσει την Πέμπτη (28/4) ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. 

• Στο μεταξύ οι στρατηγικές μελέτες για τις υδατοκαλλιέργειες, την αγροτική ανάπτυξη και το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, έχουν την τιμητική τους στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube και θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ.

Ακολουθούν τα θέματα της συνεδρίασης:

Θέμα 1ο Έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027. Εισηγητής κ. Ηλίας Κυρμανίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.

Θέμα 2ο Έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2021-2025. Εισηγητής κ. Ηλίας Κυρμανίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.

Θέμα 3ο Έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2021-2027. Εισηγητής κ. Ηλίας Κυρμανίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.

Θέμα 4ο Έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 2021-2025. Εισηγητής κ. Ηλίας Κυρμανίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.

Θέμα 5ο Έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος «Μεταφορές» 2021-2027. Εισηγητής κ. Ηλίας Κυρμανίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.

Θέμα 6ο Έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» της περιόδου 2021-2027. Εισηγητής κ. Ηλίας Κυρμανίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.

Θέμα 7ο Έγκριση κατάρτισης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), έτους 2022, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Συλλογικής Απόφασης ΣΑΕΠ 466 Πρόγραμμα Πυρόπληκτων περιοχών Στερεάς Ελλάδας. Εισηγητής κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Θέμα 8ο Έγκριση κατάρτισης του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) έτους 2022 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που περιλαμβάνει τις Συλλογικές Αποφάσεις Εισηγητής κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Θέμα 9ο Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2022. Εισηγητής κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

 

 

    

 

randomness