Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Απο το Νέο Μοναστήρι το μήνυμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για την επαναλειτουργία των Εκκλησιών

 

 

Την ευχή να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια δοκιμασία αλλά και την ελπίδα αυτή η δοκιμασία να μας κάνει ολους σοφότερους και να  αποτελέσει την αφετηρία για μια επανεκκίνηση της ζωής μας σε ολους τους τομείς , εξέφρασε στο κηρυγμά του σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών . Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποιώντας τη θεία λειτουργία απο το Νεό Μοναστήρι ευχαρίστησε ολους τους πιστούς και τους ιερείς για την καρτερία τους και την υποδειγματική τους συμπεριφορά ολο αυτό το διάστημα της κοινωνικής απομόνωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αναφερόμενος στην  επιστροφή στην κανονικότητα της θρησκευτικής και εκκλησιαστικής  ζωής τόνισε οτι  οι Εκκλησίες θα είναι ανοικτές όχι μόνο για ατομική προσωπική προσέλευση, αλλά και για τη συμμετοχή πιστών στις  Θείες Λειτουργίες στις Ιερές Ακολουθίες, στους Εσπερινούς.

Βέβαια με την τήρηση κάποιων συγκεκριμένων μέτρων, κάποιων συγκεκριμένων προδιαγραφών, οι οποίες έχουν δοθεί από τους επιστήμονες, την Ιερά Σύνοδο προκειμένου να υπάρχει προστασία από τον συγχρωτισμό, από την επαφή του ενός με τον άλλο, μέχρι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με μια βεβαιότητα η πιθανότητα διασποράς του ιού μέσα στην κοινότητα και για αυτό , οπως είπε , η Ιερά Μητρόπολη   έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να είναι εφικτή η καλύτερη  δυνατή εξυπηρέτηση των πιστών αδελφών μας τόσο κατά την παραμονή τους μέσα στους Ναούς όσο κατά την προσέλευση, την αποχώρηση, το πέρασμα από τον αύλειο χώρο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα, όλοι να έχουν την χαρά της συμμετοχής, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

 

Ο Σεβασμιώτατος στην κορυφή της Αντινίτσης

 

Έπίσης ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αντίνιτσας .

          Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως και του Γραφείου Τύπου, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη και τον ηχολήπτη του Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, επισκέφθηκε το παλαιό  Στρατιωτικό φυλάκιο της Αντινίτσης, προκειμένου να γνωρίσει και να ευλογήσει τον χώρο, όπου στεγάζονται τα μηχανήματα καθώς και η κεραία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως και να ενημερωθεί από τον π. Δημήτριο για την λειτουργία  του Σταθμού.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο νέο Φυλάκιο του 396 Λόχου Διαβιβάσεων, όπου έγινε δεκτός με πολύ σεβασμό και εγκαρδιότητα από τον Διοικητή του ΚΕΥΠ - Φρούραρχο Λαμίας Ταξίαρχο Ιωάννη Ανδριώτη, τον Διοικητή ΔΕΠ Α’ Στρατιάς Ταξίαρχο Δημήτριο Θεοδωρή, Εκπρόσωπο του Διοικητή της Α’  Στρατιάς, τον Διοικητή της Μονάδος Ταγματάρχη ΔΒ Νικόλαο Πασχίδη , τα στελέχη και τους οπλίτες.

          Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε με όλους τους Στρατιωτικούς αναστάσιμες ευχές, προσέφερε δε στο Φυλάκιο μία εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας, στους δε στρατιωτικούς προσέφερε εικόνες του Αγίου Χαραλάμπους, Προστάτη των λοιμωδών νοσημάτων και τους ευχαρίστησε εγκαρδίως για την άριστη συνεργασία που διατηρεί η Μονάδα με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και συγκεκριμένα με την Υπηρεσία του Ραδιοφωνικού Σταθμού. 

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του κατερχόμενοι επεσκέφθησαν προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, όπου έγιναν δεκτοί με περισσή εγκαρδιότητα και αγάπη από τον Καθηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Αναστασίου και τα μέλη της αδελφότητος.


 

Φωτογραφίες

   

Απόψεις

randomness